Gezellig huiswerk maken

11 september 2014 Kids,  Woonblog - Interieurblog,  woonnieuws,  

Wooncolumn voor het ND september 2014

De zomervakantie is weer voorbij. We komen weer in het normale ritme en huiswerk maken hoort daar ook bij.

De schoolspullen zijn gekocht, de tassen en fietsen zijn nagekeken en we laten onze kinderen weer een nieuw schooljaar in gaan. Hier in huis wordt de weekplanning ieder jaar voller en de kinderen krijgen steeds meer huiswerk. Een aardige kunst om hen telkens in het gareel te krijgen, zodat ze thuis het huiswerk en leerwerk doen. De grootste uitdaging: zorgen dat ze het in een goede sfeer kunnen doen. Ik weet niet of het overal zo is, maar in ons gezin werkt een opgeruimd en gezellig huis daarin heel goed mee.

Een half jaar geleden is de piano (waarmee ik een slechte relatie had) op Marktplaats gezet. Een verademing. Er ontstond een heerlijke, lichte en lege hoek in de woonkamer. Een aardige luxe in ons gezellige, knusse huisje. Daar is nu een fijne huiswerkplek gekomen. Een lekker breed blad, waar zoonlief heerlijk kan Legoen en dochterlief uitgebreid kan knutselen. Maar ook het huiswerk, leerwerk en de computertijd wordt doorgebracht in die hoek. En dat werkt toch een stuk beter dan boven. De kinderen vinden het gezelliger als er iemand in de buurt is, de normale geluiden te horen. En ze kunnen meteen de hulplijnen inschakelen als het nodig is. Dus snel het bureau weer opruimen, zodat we dit schooljaar weer een gezellige hoek maken om na het huiswerk ook lekker te fröbelen en te spelen.

Heb je ergens nog een hoek vrij in de woonkamer? Of misschien ook een piano die in de weg staat? Denk eens aan een werkplek voor de kinderen. In een klein hoekje kun je al een werkblad op maat maken. Je kunt een plank ophangen aan de muur of juist kiezen voor een mooi bureau, wat past bij de stijl van je interieur. Zorg voor extra bergruimte, zoals een kastje of een bureaublok om het netjes te houden. En met mooie stoeltjes en accessoires maak je het helemaal af, zodat het een stijlvolle en gezellige hoek wordt, waar iedereen in huis van kan genieten!

Bureau: VT Wonen sidetable/bureau met 4 laden via: Basic Label 

marijecolumnND-640x1024

ndlevenseptember2014

Marije Develing is eigenaar van Maison Belle in Apeldoorn. Ze is interieurontwerper –en stylist en deelt haar passie voor wonen.

Blijven lezen?

0 reacties op Gezellig huiswerk maken

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *