Binnenkijken: je huis als een Grieks vakantiehuis

5 juli 2012 Binnenkijken,  Woonblog - Interieurblog,  

Griekse sfeer in je interieur met blauw en wit!

Omdat we nu helemaal van de zomer kunnen gaan genieten en de vakantie voor de deur staat, kunnen we ons eigen interieur in vakantiestijl brengen. In Griekse huizen wordt veel blauw met wit gecombineerd. Een aantal tips voor deze vakantiesfeer in je huis:

  1. Zet een bankstel of bed met veel kussens onder een veranda in de tuin, voor een echte lounge-hoek in de schaduw.
  2. Maak gebruik van natuurlijke materialen als schelpen en schaaldieren, voor een echte zomer stijl!
  3. Griekse interieurs hebben een basis van veel wit linnen, dunnen witte gordijnen en vergrijsd hout. Dit kan natuurlijk ook heel goed in Nederland voor een zomers effect!
  4. Beddengoed in natuurlijke kleuren als linnen en wit, zorgen voor een stijlvolle hotel-look, ook in je eigen slaapkamer!
  5. Wil je je huis ook in deze stijl aankleden? Werk dan ook met natuurtinten, blauw en wit. Gebruik natuurlijk materialen en linnen voor een vakantiehuis-stijl.
  6. Witte vloeren, witte balkenplafonds, wit stucwerk en blauwe accenten zorgen voor een mediterrane en zomerse sfeer.
  7. Blauw is een koele kleur dus combineer het met hout en warm linnen om toch warmte en gezelligheid in je interieur te krijgen.
  8. Banken met losse hoezen zijn ideaal om zomers een witte hoes te geven, Ikea heeft een uitgebreid assortiment wat na een ongelukje gewoon de wasmachine in kan!
  9. Verzamel al je blauw glaswerk en blauw servies uit het hele huis en decoreer daarmee. Hema heeft een mooie serie van melamine in verschillende motieven wit en blauw. Ook leuk voor een picknick! Blauwe bloemen erbij doen het altijd goed!
  10. Een hangmat kan aan een veranda maar ook met een standaard in de tuin. Heerlijk voor warme zomerdagen, het voelt thuis als vakantie!

interieur zomers

Foto H&M Home

Blijven lezen?