Groen binnen en buiten ND

27 april 2015 Interieur trends,  Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Groen interieur

Groen in huis is een van de opkomende interieurtrends. Grote planten, groepjes planten bij elkaar en zelfs je vensterbank weer vol met planten. Groen als muurkleur, groene kussens en groene woonaccessoires. Het moderne terras lijkt steeds meer op een woonkamer met loungebank en buitenkeuken, dus binnen en buiten lopen helemaal in elkaar over. Waar komt deze trend vandaan? De groentrend is gericht op: terug naar de basis, de natuur. Het lijkt een positief gevolg van de economische crisis en het toenemende gebruik van computers, mobiele telefoons en social media. We willen dus gewoon offline, frisse lucht en met ons hoofd in de natuur.

Komt dat even goed uit. Het voorjaar begint en ik ben een enorme natuurliefhebber. En ook mijn hoofd heeft met regelmaat frisse lucht nodig. Het is een trend naar mijn hart. In de natuur kom ik echt tot rust: een boswandeling of met mijn blote handen in de aarde wroeten. Dus hoog op mijn boodschappenlijstje zet ik: kamerplanten. Als kind stekte ik zelf plantjes, trots was ik als er wortels aan kwamen en mijn babyplantje ging groeien. Tegenwoordig doe ik inspiratie op bij een groot tuincentrum, en met die ideeën in mijn hoofd ga ik op zoek naar mijn nieuwe, trendy kamerplanten.

Bij de groentrend zien we ook veel rotan en bamboe, dat vind ik echt mooi! Zo creëer je een tuinkamergevoel. Zo’n hangstoel van rotan, gecombineerd met stoer hout en  een paar groene planten. Een grote plant in een gevlochten mand is hierbij een mooie aanvulling. Dit kun je natuurlijk doorvoeren op je terras. Door dezelfde materialen binnen en buiten te gebruiken, loopt je woonstijl door en lijkt huis en tuin in elkaar over te lopen.

Wat is nou de manier om zo’n trend in je eigen huis toe te passen? Kies voor je interieur een rustige basis in meubels, materialen en kleur op de muren. Investeer in de basismeubels zoals een goede bank en mooie eettafel met stoelen. Als deze tijdloos van kleur en model zijn, kun je er echt alle kanten mee op. Voeg er een paar groene elementen aan toe: kussens, groene flessen, planten op de vensterbank of in grote potten op de vloer, een rotan stoeltje erbij en je hebt deze sfeer.

Geniet van het lentegroen!

WOONCOLUMN VOOR HET ND APRIL 2015

Foto: Karwei

 

NDmooiwonenapril2015

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *