Groen in huis – 5 tips

2 februari 2018 Interieur trends,  Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Groen in huis

Winter interieur

De winter is nog in volle gang, het voorjaar lijkt nog ver weg. Ergens kriebelt er al iets bij mij: buiten is het nog koud maar ik kan niet wachten tot het voorjaar wordt. Daarom ben ik deze periode lekker met mijn interieur bezig: groen in huis doet wonderen!

Groen is één van de kleuren die we op dit moment heel veel zien in interieurs maar ook in kleding. Van diep flesgroen tot zacht, vergrijsd voorjaarsgroen. Het mooie van groen in huis is dat het heel veel rust geeft. Groen is de kleur van de natuur en zorgt voor rust. Hoe kun je de kleur groen op een mooie manier toepassen in je interieur? In deze blog geef ik een aantal tips en inspiratie.

Foto 2 en 3: inspiratie van Mooiwatbloemendoen.

1. Planten

Kamerplanten zijn helemaal hip, misschien heb jij ze altijd in huis staan maar in veel interieurs waren de afgelopen jaren weinig planten te zien. Juist daarom is het zo leuk om verandering aan te brengen en plaats te maken voor een mooie kamerplant.

Vaak wordt er veel te klein gedacht, het is juist mooi om een hoek vrij te maken en één grote plant in een xxl pot of op een zuil neer te zetten. Heb je daar geen geschikte ruimte voor dan kan je ervoor kiezen om groepjes te maken van verschillende planten bij elkaar. Dan komt groen in huis krachtiger over dan overal een plantje neer te zetten.

2. Groene muur

Groen in huis werkt rustgevend; je kunt de kleur toepassen van licht tot donker. Een snelle manier voor een metamorfose is om een muur te schilderen. Let hierbij goed op de lichtinval in huis, dit is belangrijk om de kleur groen uit te kiezen. Is je kamer donker, kies dan voor een lichte kleur. Bij een hele lichte kamer kan je kiezen voor een paar tinten donkerder. Vergrijsde groenen voorkomen dat de muren té fel van kleur worden.

Ik gebruik bij het interieuradvies graag grote kleurstalen, zo zie je goed hoe de kleur in jouw huis overkomt. Bij een vriendin ziet het er soms totaal anders uit, dat komt door de lichtinval en het huis zelf. Er zijn vaak grotere kleurstalen te leen bij de verf speciaalzaak. Houd zo’n staal bij verschillende momenten van de dag bij de wand, zo zie je welke kleur goed in jouw huis past. 

Pure & Original Classico krijtverf groen

3. Meubels schilderen

Wat dacht je van een nieuwe kleur op je houten meubels? Bijvoorbeeld een oude kast of de stoelen aan tafel? Je geeft een meubelstuk er een totaal andere uitstraling mee.

Tip: gebruik de matte Classico krijtverf of werk met waterbased paint. Werk niet té precies want het is juist mooi om een oud meubelstuk die oude sfeer te laten behouden. Dat kun je doen door met een kwast te schilderen en de randen op te schuren zodat oneffenheden te zien blijven.

Wil je meer weten hoe je dit zelf kunt doen? Ik schilderde een oude kast en schreef er een blog over.

Pure & Original traditional paint groen

4. Styling

Bij het frisse groen is het mooi om een aantal woonaccessoires aan te passen, zo ontstaat er een mooi geheel. Dat doe je met groen in huis in een paar kaarsen of vazen. Groen glaswerk zorgt ervoor dat de kleur groen heel fijntjes terugkomt. Een aantal kandelaars krijgen groene kaarsen. Kies hiervoor niet alles in exact dezelfde kleur groen maar mix verschillende groen-tinten voor een speels geheel. 

5. Materialen en texturen

Vervang kussen hoezen voor een groene variant of leg een plaid over de bank. Mix lekker in materiaal, kleur en textuur; groen combineert met heel veel andere kleuren. Door hier eens mee te spelen zul je zien dat er prachtige combinaties ontstaan. Leg een vloerkleed op de gietvloer, een zacht kussen op een leren bank: dat geeft het mooiste resultaat en dat kan jij ook! 

Geniet van de winter en maak het gezellig in huis, voordat je het weet begint het voorjaar weer. Dan past het groen in je interieur nóg mooier bij het frisse lentegroen. Ik kan bijna niet wachten… 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd, meer kleur inspiratie en interieur trends vind je in de blog

Foto’s: Pure & Original en Bloemenbureau Holland.

Blijven lezen?

4 reacties op Groen in huis – 5 tips

 • Naomi zegt:

  Leuk geschreven Marije. Ik hoor ook heel vaak dat men denkt dat het nodig is om het hele interieur te veranderen zodra nieuwe interieur trends voorbij komen op tv, het internet of in magazines. Daarom vind ik het top dat je zegt dat het met kleine aanpassingen en woonaccessoires ook kan! Soms heb je een beetje creativiteit nodig om met de trends mee te gaan. Zelf ben ik een grote voorstander van groen in huis.

  • Maison Belle zegt:

   Leuk om te horen, Naomi! Het is inderdaad helemaal niet nodig om alles aan de trends aan te passen. Een paar toevoegingen of veranderingen geven op deze manier een groots effect. En groen is zo fijn! 🙂 Fijne week! Groet, Marije – Maison Belle

 • Wieke zegt:

  Beste Marije,

  Welke groene kleur zit er op de muur bij onderdeel 2?

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Wieke, ik heb de kleur nagezocht maar kan alleen een nummer vinden: Storm FR1237. Het lijkt op het oog erg op Early Dew van Flexa. Mocht je het precies willen weten dan zou je even contact kunnen opnemen met Pure & Original. Daar is de verf en de foto van. http://www.pure-original.nl Ik hoop dat je hiermee verder komt.
   Groet, Marije – Maison Belle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *