Haal de natuur in huis – met hout

13 november 2014 Woonblog - Interieurblog,  

In mijn blog-serie haal de natuur in huis, blog ik vandaag over het gebruik van onbewerkt hout in je interieur.

Ben je van plan om die grote boom in de tuin om te zagen? Bewaar het hout of struin je na een flinke herfststorm eens het bos door op zoek naar takken, er is genoeg! Houten boomstammetjes en stoere takken zijn enorm leuk om je eigen woondecoraties mee te maken. Ga op zoek naar hout met een mooie uitstraling, een stoere kleur of stoere stam. Onbewerkt is het vaak het mooist om te gebruiken maar let erop dat het wel moet drogen. Dus zet het niet direct op je mooie vloer want er kunnen dan vocht plekken ontstaan. Zaag een boomstam tot bijzettafel en zet er blokwielen onder: zo krijgt de boom een tweede leven. Je kunt de bovenkant een verfje geven of je laat het blok lekker opdrogen om zo natuurlijk mogelijk te houden.

Ook van takken is er veel moois te maken, wat dacht je van zo’n decoratieve ladder voor een plaid of je tijdschriften? Laat je inspireren door deze leuke ideeën met natuurlijk hout in huis. Ben je zelf niet zo handig om een lamp te maken? Laat het dan door iemand maken die dat wel kan, bespreek je idee en zoek zelf het mooiste hout voor een origineel detail in huis. Een paar leuke ideeën om oud hout in je interieur te verwerken.

 • Gebruik boomstammetjes als salontafel of bind een bos dikke takken bij elkaar met dik touw of een riem.
 • Maak van dikke takken en touw een decoratie-ladder. Leuk voor je tijdschriften, plaid of in de badkamer als handoekenrek.
 • Haard of geen haard: stapel blokken hout in een kast of in een mand, het staat zo gezellig!
 • Ben je handig met gereedschap? Zaag en boor stammetjes tot lampenvoet of kaarshouders. Of gebruik plakjes hout om te versieren, leuk straks voor in de kerstboom.

Blijven lezen?

2 reacties op Haal de natuur in huis – met hout

 • clarissa zegt:

  hoe komen jullie aan die ronde stukjes boomstam waar die hartjes en sterretjes zijn opgeverfd?

  Ik ben namelijk opzoek naar 100 van die rondjes

  • Maison Belle zegt:

   Hoi Clarissa, de foto is van Tutze, daar zijn ze met opdruk en al te koop. We hebben ze dus niet zelf gemaakt. Misschien kan je eens informeren bij een houthandel? Veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *