Haal de natuur in huis – met vachtjes en geweien

20 november 2014 Seizoenen,  Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Natuur in huis

Vandaag heb ik het thema: vachtjes en geweien gekozen voor mijn blog. Met de feestdagen in het vooruitzicht kunnen we alvast een begin maken om het huis knus en winters te maken. Natuurlijke materialen zijn puur,eenvoudig en tijdloos. Je ziet deze materialen veel in Scandinavische interieurs. In de Scandinavische landen leven mensen van uitsher dicht bij de natuur. Ze zijn gewend om decoraties te zoeken in de natuur en hebben de kwaliteit om dit prachtig te combineren in stijlvolle en lichte interieurs. De huizen zijn vaak licht van binnen vanwege de lange, donkere winters.

Met natuurlijke materialen als vachtjes creëer je een natuurlijk en warm effect op de bank, stoelen of op de vloer. Ze hoeven natuurlijk niet echt te zijn, er zijn genoeg namaak varianten en pluche kleedjes te koop. Dus kies vooral waar jij jezelf lekker bij voelt. Bij vachtjes horen voor mij ook geweien. Door de ruwe en stoere uitstraling zijn ze net als onbehandeld hout, zo mooi puur. Elk jaar wisselen mannelijke edelherten hun gewei. Dit begint eind februari en gaat door tot in april. Het oude gewei valt dan af. Kort daarna begint het nieuwe gewei te groeien. In juli is het volgroeid; klaar om vrouwtjes in de bronsttijd mee te imponeren. Geweien zijn volop te koop in woonwinkels of informeer eens bij een boswachter. In bosrijke omgeving worden de geweien door boswachters van Natuurmonumenten verzameld en verkocht. Zo helpen we mee aan natuur behoud. Vaak worden de verkoop fairs in deze periode van het jaar georganiseerd dus maak er eens een leuk uitje van.

  • Een gewei kan klassiek aan de schouw gehangen worden maar worden bijvoorbeeld ook gebruikt als kapstok. Geniet mee van deze prachtige interieurs en laat je inspireren.
  • Combineer plaids, kussens met vachtjes op de bank en op stoelen. Een zacht vloerkleed maakt de zithoek nog aangenamer.
  • Mooi in een mand of op tafel, meer heeft en gewei niet nodig om een pronkstuk in je interieur te worden.
  • Gebruik vachtjes en pluche ook op je slaapkamer. Heerlijk om ’s avonds wat eerder je bed in te kruipen, kaarsjes aan, kop thee en een heerlijk boek. Laat de winter maar komen!

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *