Haal de natuur in huis – met veren

16 oktober 2014 D.I.Y. Zelfmakers,  Styling,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Ik ben een echte natuur liefhebber, in de natuur kom ik tot rust en vind ik de mooiste inspiratie voor mijn werk.

Vooral vogels zijn mijn favoriet, niet in een kooitje maar lekker vrij, zoals het hoort. Heerlijk zo’n V met roepende ganzen in de lucht, watervogels al rommelend langs de waterkant of spelende musjes op ons terras: ik kan er eindeloos naar kijken en word er zo vrolijk van! De eerste jaren van mijn leven woonden ik bij mijn ouders in Drenthe, in een heerlijke woonboerderij. Als mijn grote broers op school zaten, moest ik mezelf vermaken. In de tuin met mijn eigen schaapje en witte ganzen. Ik speelde met ze, we deden verstoppertje en ik ging samen met ze in bad. We vonden het heerlijk! Dat geluksgevoel komt bij mij naar boven als ik in alle rust geniet van de natuur.

Tijdens mijn favoriete boswandelingen gaan onze kids graag mee. Ze kwebbelen wat over hun schooldag om daarna met elkaar op zoek te gaan naar de mooiste schatten. Ik leer ze net als mijn ouders dat deden, om goed om zich heen te kijken en om te genieten van al het moois wat te zien en te voelen is. Mooie stokken, stoere stenen maar zijn mooiste schatten zijn vaak de veren. Zo vonden ze pas een veer van een echte Buizerd, fascinerend vonden ze dat. Bekijk je die veren samen eens met aandacht, dan zie je hoe prachtig ze zijn gemaakt. Elke veer is uniek, kleuren lopen ademloos over en ze zijn zo zacht. De groeiende verzameling veren inspireerde mij om er wat mee te gaan doen. Ik wil ze een mooie plek geven in ons interieur, niet als dromenvangers, die vind ik echt verschrikkelijk maar stijlvol ingelijst of foto’s van veren op kussens en prints. De kleuren zorgen voor de mooiste kleurenpaletten om te gebruiken als basis in huis. Mijn eigen inlijst-klus is te zien in deze blog-post.

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *