Haal de natuur in huis

13 november 2014 D.I.Y. Zelfmakers,  Woonblog - Interieurblog,  

Wooncolumn voor het ND november 2014

Haal de natuur in huis

De herfst is zo’n heerlijke periode waarin de natuur haast op haar mooist is. Tussen de buien door maak je een flinke boswandeling om al dat moois te bekijken en daarna kun je dan extra genieten van de warmte en gezelligheid in huis.

De mooie materialen in het bos en het park inspireerden mij voor deze column. Want van die mooie dennenappels, takken, bladeren en veren kun je de mooiste decoraties maken. En we treffen het: de komende periode worden heel veel parken en bossen gesnoeid. Het perfecte moment om al dat moois te verzamelen en een plek in je interieur te geven. Wat kun je gebruiken en hoe?

Bladeren en veren zijn ontzettend mooi om in te lijsten. Koop een paar lijsten van Ikea en maak je eigen expositie aan de muur van je gevonden natuurmaterialen. Leg de lijsten op de grond om de indeling te bepalen. Als je daar enthousiast over bent, weet je hoe ze mooi aan de muur gehangen kunnen worden. Zoek de mooiste veren of bladeren uit en lijst ze in. Masking tape kun je gebruiken om de materialen vast te zetten; dat staat bovendien erg leuk. Hang de lijsten op een mooie pronkplek aan de muur.

Ga aan de slag met het zoeken van een flinke berg dennenappels. Ze staan prachtig in een grote vaas of op een bord. Zet ze op de vensterbank, je huis ziet er meteen mooi aangekleed uit. Leuk van binnen en van buiten om naar te kijken. Met een lijmpistool zijn dennenappels op een schuimbal vast te lijmen. Zo blijven ze netjes in model in een grote pot.

Afgewaaide takken staan stoer en herfstig in een boeket. Leg een stoere tak op een vaas en laat de bloemen daar tussendoor springen. Of zet een paar takken tussen de bloemen. Van mooie kunstbloemen heb je langer plezier.

Dit zijn mooie decoraties voor deze periode tot de feestdagen. Als je ze dan nog niet zat bent, geef je ze met een spuitbus zilver, goud of glitter een twinkelend en feestelijke uitstraling.

Veel plezier bij het zoeken, stylen en genieten van dit stukje natuur in huis.

ndnatuurinhuis

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *