Binnenkijken in een nieuw gebouwd herenhuis

27 november 2012 Binnenkijken,  Interieurontwerp,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Interieuradvies en -ontwerp voor een nieuwbouw herenhuis voor een ondernemend gezin met 3 kinderen.

Dit nieuwbouwhuis had sfeer, rust en gezelligheid nodig voor dit ondernemende gezin. Om de bijzondere, ronde bank is het ontwerp heen gecreëerd. Door de verschillende niveaus in de woonkamer is het resultaat heel speels. De kleur op de wanden is de Taupe serie van Flexa Pure. Deze tint geeft een prachtig en rustig effect in de woning. Het houtwerk is licht gelaten en met lichte gordijnen en keuken is het een prachtig geheel geworden. Het huis heeft grote vloertegels van hardsteen met vloerverwarming.

Het moodboard voor de woonverdieping: een combinatie van wit, hout, taupe en oud roze.

Het kleurenpalet bestaat uit bruin grijs, roze, taupe en paars.

De woning heeft een split-level indeling waardoor de woonverdieping een hoog en laag gedeelte heeft.

Een prachtige lamp boven de eettafel.

Over de breedte van de woonkamer is een trap gemaakt waarvan maar een deel wordt gebruikt om te lopen. Het overige deel wordt gebruikt voor boeken, tijdschriften en speelgoed.

De glazen schuifdeuren zorgen ervoor dat de keuken van de kamer kan worden afgesloten.

De muur achter de witte trap is afgewerkt in een donkere kleur taupe.

‘Ons nieuwe huis wilden we echt helemaal in stijl inrichten. Gewoon omdat het zo gezellig is als de stijl en sfeer ‘klopt’ in je huis. Thuis is voor ons dan ook erg belangrijk. Zo’n honk waar je jezelf kan zijn, met een boek op de bank. Maar ook een plek waar je heerlijk met familie en vrienden kan tafelen. Wijntje erbij, kaarsen aan – genieten! Maison Belle heeft  ons precies daarbij geholpen. Als een ‘interieurcoach’ heeft Marije ons vanaf de eerste schets tot en met het neerzetten van de meubels begeleidt. Waar we vroeger nog wel eens een miskoop deden, of met meubels gingen schuiven omdat het net niet helemaal goed was, hebben we nu een interieur waar we echt trots op zijn. Het past bij ons, het past bij ons huis, het is helemaal goed.’ de bewoners.

Fotografie en ontwerp: Maison Belle

Blijven lezen?