Herfst in de tuin

11 oktober 2015 Interieur trends,  Styling,  Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

De Tuin

De herfst is een heerlijke periode om zo lang mogelijk te genieten van je tuin. Zeker tijdens deze fijne, zonnige herfstdagen. Het blad verkleurt en de tuin laat ik een beetje verwilderen. Ik vind al dat gekleurde blad zo mooi staan, waarom zou ik het allemaal weg harken?

Onze tuin is heerlijk groot, de wijk waar wij wonen werd in 1918 gebouwd als één van de eerste tuindorpen in Nederland. De bewoners waren vaak arbeiders en hadden grote groentetuinen bij hun huis. Dus toen dit huis te koop kwam viel ik als een blok voor de sfeer van het huis en die grote tuin! Ik ben gek op de natuur dus genieten we hier volop van het buiten-leven. Niet dat het hier altijd perfect is aangeharkt: er mag geleefd worden, ook in de tuin.

 

marije-maisonbelle

Planten trends herfst

Wat voor tuinliefhebber ben jij? Of je nu een balkon, een kleine binnentuin of een grote tuin hebt. Er is vast en zeker een stijl die echt bij jou past. Mooiwatplantendoen.nl presenteert drie plantentrends voor de herfst. Handig voor je tuinaanleg en om tuinplanten te kiezen. Om je in het begin van de herfst te inspireren om ook dit seizoen nog aandacht aan de tuin te geven.

De drie trends zijn:

  1. Comfortabel en Luxe: een natuurlijke en rustige tuin stijl.
  2. De Nieuwe Wildernis: die tuin hoeft niet perfect, natuurlijk en relaxed.
  3. De Kleurrijke Tuin: veel kleur in de tuin.

De Nieuwe Wildernis is dé stijl die bij mij en mijn tuin past. Het is de relaxte manier van tuinieren, beetje makkelijk maar juist zo gezellig. Het gazon en de heggen probeer ik strak te houden. De rest mag van mij lekker natuurlijk blijven. De bomen beginnen te verkleuren, de kleuren zijn prachtig dus het blad mag van mij blijven liggen. Het is bovendien in de winter de perfecte manier van isolatie voor de planten, ook dieren zoals egels en vogels kunnen er lekker tussen schuilen. Dus waarom de tuin winter klaar maken en al die moeite doen om het op te ruimen? Onze teakhouten tuinset begint mooi te vergrijzen en blijft in de winter op het terras staan, samen met onze buitenhaard en de barbecue. Die zijn echt on-mis-baar omdat mijn kerel een echte bbq- en vuur-man is. Ze gaan hier zelfs in de herfst en winter nog aan. ‘Lekker naar buiten, de frisse lucht in met een warme jas bij het vuur.’

 

trendingtuin-maisonbelle

marije-trendingtuin

 

Tuinaanleg en styling

Voor Mooiwatplantendoen.nl werd ik gevraagd om mijn favoriete planten-trend voor de herfst te laten zien in een blog. Dus deed ik een herfst-styling op onze buitentafel in mijn Nieuwe Wildernis-stijl. Het werd een mooie combinatie in een oud veilig-kistje. Verschillende terracotta potten vulde ik met herfst planten zoals herfstasters, winterviolen, andere herfstbloeiers en kalebassen. Door alles in een groep op tafel te plaatsen ontstaat er een mooie styling. Het kistje is ook praktisch als we nog buiten willen eten want ik til het zo van tafel af.

 

nieuwewildernis-maisonbelle6

nieuwewildernis-maisonbelle3

 

Kleuren in de herfst tuin

Voor het najaar kies ik voor warme herfsttinten: het herfstblad, het oude hout en de warme kleuren van de vaste planten zorgen voor een warm en diep kleurenpalet. Je kunt er meer groen, rood of zelfs blauw aan toevoegen, net wat je zelf mooi vindt. Leuk is dat je helemaal je eigen gang kunt gaan: begin met een kistje en combineer verschillende soorten en maten planten. Lege plekken kun je opvullen met takken, dennenappels of een oude fles. Ik heb er nog wat voeding voor de vogels bij gelegd.

 

nieuwewildernis-maisonbelle

 

Geniet van de herfst in je tuin!

Fotografie: Maison Belle

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *