Het nieuwe werken: vanuit huis…

18 oktober 2012 Werkplek,  Woonblog - Interieurblog,  

Thuis werken

 

In steeds meer banen is het mogelijk om vanuit huis te werken en privé en werk beter te combineren. Daarbij is de vrijheid ontstaan om eigen tijd in te delen en meer vanuit je eigen huis te werken. Dat kan heerlijk zijn voor een gezin maar je hebt er wel een prettig plekje in huis voor nodig. Om geconcentreerd en creatief bezig te gaan en het werk ook weer los te kunnen laten als het daar tijd voor is. Maar hoe creëer je nu die fijne thuis werkplek?

thuis werkplek blog

 

In deze blog geef ik een aantal praktisch tips:

  • Een lichte plek bij het raam met een fijn uitzicht, zorgt voor een heel fijn werkhoekje in huis.
  • Voor een fijne werkplek heb je helemaal niet zoveel ruimte nodig. Een grote eettafel is al heerlijk om de laptop op open te slaan en makkelijk op te ruimen. Bij het aanschaffen van nieuwe meubels kan je daarom kiezen voor een extra lange eettafel.
  • In een hoekje van de kamer kan een kleine tafel of smal werkblad al genoeg zijn. Zet er leuke stoeltjes aan het staat direct gezellig. Op die manier kan het ook een fijne plek worden om een krantje te lezen of als knutsel of huiswerk plek voor de kids.
  • Om de werkplek deels af te scheiden van het dagelijks gezinsleven is een room-devider een handige oplossing. Dat kan met een open kast of glazen deuren. Het zorgt voor een doorstroom van het licht en je houdt tijdens het werken contact met de rest van het gezin.
  • Een aparte werkkamer heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Maak hier het rommel kamertje of een hoek op zolder voor vrij en richt het gezellig in.
  • Zorg voor voldoende bergruimte zodat materiaal en papierwerk na het werk kan worden opgeruimd.

Ik wens je veel thuis werk plezier.

 

 

Blijven lezen?