Histor kleur 2020

9 april 2020 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Een interieur moet groeien, dat mag veranderen want je verandert zelf toch ook? Niks is er dan leuker om eens nieuwe kleuren uit te proberen in je huis. Daarom maken de verf merken elk jaar weer prachtige, nieuwe kleurenpaletten. Kleuren volgens de nieuwste trends maar ook kleuren om je interieur meer persoonlijkheid te geven. Want de tijd dat iedereen hetzelfde interieur had, die is voorbij. In deze blog: Histor kleur 2020.

 

Histor kleur 2020

Kleur 2020 van Histor zijn vier prachtige kleurenpaletten waarbij de kleur blauw: Chinese Porselein centraal staat. Blauw is een kleur die zorgt voor rust, het  is heerlijk om in deze drukke tijden thuis tot rust te komen. Stress wordt verminderd en er ontstaat een intieme sfeer. Maar de manier waarop je blauw aan je interieur toevoegt, dat kan helemaal naar eigen wens. Ik laat je een aantal mooie voorbeelden zien en geef in deze interieurblog tips hoe je dit thuis kunt realiseren. Histor kleur 2020.

histor kleur 2020

Blauw in huis

Chinese Porcelain is een mix van kobalt- en inktblauw en zorgt voor kalmte en rust in je interieur. Blauw is net als je favoriete jeans een ideale basis kleur voor in huis. Combineer je blauw met frisse tinten, wit en grijs dan ontstaat er een fris zomergevoel. Daarentegen is blauw ook prachtig met diepe, warme kleuren voor een heerlijk, huiselijk herfst gevoel. Dus voor elk seizoen is blauw mogelijk. (ik schreef eerder al eens een blog over jeans blauw in je interieur)

Wil je aan de slag met de kleur blauw in huis dan is het vanzelfsprekend om er een muur mee te schilderen. Maar zoals je in de foto’s ziet is het ook erg leuk om banen aan te brengen. Dus je plakt een deel van de muur af en schildert een lambrisering in de nieuwe kleur. Zo is de kleur ook weer makkelijk te veranderen.

Kleur: Chinese Porcelain van Histor

histor kleur 2020

kleur 2020

 

Kleurrijk interieur

Hou je van veel kleur en een vrolijk interieur? Dan is het kleurenpalet: On the move echt wat voor jou! Hierbij is de kleur blauw gecombineerd met verschillende, vrolijke en speelse kleuren. Je ziet dat het meteen voor een totaal andere uitstraling zorgt. Het roze, geel en rood maakt het vrolijk terwijl bruin, grijs en groen zorgt voor een rustige basis.

Tip: de muur achter je bed is perfect om kleur op aan te brengen. In je slaapkamer mag dat best wat donkerder zijn dan in de woonvertrekken omdat je er overdag weinig bent. Het zorgt voor een knus en chique gevoel.

kleurenpalet onthemove

histor kleur 2020

interieur keur

Pastel kleur 2020

Het kleurenpalet: At the core bestaat uit rustige pastel kleuren, gecombineerd met de kleur van het jaar 2020: Chinese Porselain. Het zorgt voor een beetje fris  effect. Juist kleuren als oud roze, flessen groen en wijn rood zijn momenteel razend populair.

Wellicht vind je de combinaties op de foto’s wat te heftig voor je eigen interieur. Natuurlijk hoef je deze kleuren niet allemaal op de wanden te schilderen. Kies dan voor je favoriete kleur en houd het rustig met oud roze of zacht groen. Voeg er dan in de accessories kleuren als donkerblauw en diep rood aan toe en je hebt toch deze sfeer.

Durf je het aan om op de wanden met verschillende kleuren te experimenteren? Dan is het leuk om vakken te maken in verschillende kleuren, je ziet hier links van het stoeltje dat er een lijn is getrokken en een nieuwe kleur begint. Investeer in goede schilderstape en gebruik een waterpas om de lijnen recht te maken. Je schildert eerst de ene kleur en gaat dan verder met de nieuwe kleur. Ben je er niet blij mee? Laat het even drogen en rol de wand weer in één kleur. Door dunne lagen te gebruiken verdwijnen de lijnen snel.

kleurenpalet atthecore

oud roze muur

groene muren

Authentieke kleur 2020

Mijn favoriete kleurenpalet is: In the know. Deze authentieke kleuren zorgen voor een rustige basis in huis en geven een geborgen gevoel. De herfstige kleuren zijn warm en knus, het zwart en turquoise maakt het wat mysterieus. Tijdens het geven van kleuradvies gebruik ik vaak zwart als stoere basis, denk dan aan zwarte deuren of kozijnen. De kleur Talavera doet Taupe aan en is een prachtige basis kleur voor een rustig interieur. Daarbij kan je veel kleuren toevoegen, terra kleuren zoals Gingercake, hout en rotan voegen warmte toe. Met het diepe blauw en turquoise ontstaat er een volwassen interieur.

Tip: schilder een kast in dezelfde kleur als de muur, dit staat fantastisch!

kleurenpalet intheknow

histor kleur 2020

taupe histor kleur 2020

Ik ben benieuwd wat je van deze kleuren vindt en of de Histor kleur 2020 je aanspreekt. Wil je meer kleurinspiratie lees dan verder in de blog. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan een kleuradvies of interieuradvies bij mij aan, hier vind je de mogelijkheden en tarieven. Ik help je graag!

Foto’s met dan aan Histor

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *