Hoe Smart is jouw huis?

15 oktober 2015 Lifestyle,  woonnieuws,  

Smart woning

Het huis van de toekomst is smart, heel erg smart. Wat moet je je daar nu precies bij voorstellen? Bijvoorbeeld dat je de verwarming kunt aanzetten voordat je thuis komt. Zodat die niet voor niks aan staat als iedereen overdag van huis is. Maar hoe doe je dat? Dit doe je van afstand, via de app op je smartphone. Ik kwam in contact met ThermoSmart, een heel slim product, wat voor mij nieuw is. Die informatie deel ik graag in deze blog.

Wifi thermostaat

Geen contracten of abonnementen: je koopt de ThermoSmart, een moderne wifi thermostaat die de ouderwetse vervangt. De oude kun je zelf verwijderen en je sluit de nieuwe thermostaat via de huidige bedrading aan. Dat kan je gewoon zelf doen. Deze thermostaat is mooi om te zien en heel eenvoudig in gebruik. Als deze geïnstalleerd is kan je van afstand met je smartphone, tablet of computer je woning bedienen. Een groot voordeel vind ik dat je geen abonnement en contract hoeft af te sluiten, dus je blijft de baas over je eigen energie-aanbieder. Via de online agenda, programmeer je zelf je weekplanning en pas je dat eenvoudig weer aan. De thermostaat is uitgevoerd in een strak, Nederlands design, bedoeld om weg te vallen in het interieur.

thermosmart-thermostaat

Bewuster omgaan met energie

Bewuster omgaan met energie, dat willen we allemaal wel maar is het haalbaar? De ThermoSmart helpt je hiermee en laat je in één oogopslag zien hoe je energieverbruik is. Soms is het even slikken maar door bewust te worden kun je hier ook beter op inspelen. Je bespaart al snel 20% van je gasverbruik door bijvoorbeeld ’s nachts de warmhoud-functie van het water uit te zetten. De cv-ketel slaat ’s nachts niet aan en je staat op met warm water. Dat we daar niet eerder aan hebben gedacht. 

Zelf vind ik niets zo ongezellig om na een lange dag in een koud huis thuis te komen. Dat is nu verleden tijd want ik zet de verwarming al aan als ik weet hoe laat ik thuis kom. Of de kinderen regelen het zelf als ze uit school naar huis fietsen. Zo word je warm ontvangen.

 

thermosmart-bedienen

Wie doet het huis?

De ThermoSmart kan nóg veel meer: laat bijvoorbeeld je robot stofzuiger even de kamer zuigen voordat je thuis komt. Dat lijkt mij nou ideaal:geen discussie meer en kan ik meteen op de bank ploffen. Vanaf de bank zet ik met mijn smartphone de verwarming nog lekker wat warmer: de rest wordt gedaan. Dat noem ik nog eens smart, wie doet de afwas??

thermosmart-instructie

Ik ben benieuwd wat jij van deze thermostaat vindt, durf jij het aan om steeds meer in huis uit handen te geven?

In samenwerking met ThermoSmart 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *