Hoe werken kleuren en materialen in een ruimte?

3 november 2011 Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Interieur tips

Wat kan je zelf doen door kleur en materialen te gebruiken in huis, een aantal tips:

1. Een ruimte smaller maken met kleur:Met de juiste keuze van de kleur op de wanden in een kamer kunt u de ruimte optisch veranderen. Schilder de lange wanden in de ruimte in een donkere kleur, zo oogt de ruimte smaller.

2. Een ruimte breder maken met kleur: Een kamer kun je breder laten lijken door twee tegenoverliggende wanden zo te schilderen dat de ene wand donker van kleur is en de ander lichter. Zo geef je de ruimte een breder effect.

3. Een ruimte hoger of lager maken met kleur.Dit bereik je door een plafond met kleur aan te pakken.Een donker plafond maakt een ruimte in het interieur lager. Zie afbeelding 2 hiernaast. Een licht plafond verhoogt de ruimte.

4. Een ruimte lichter maken met kleur.Zachte pastel kleuren geven een ruimte in uw interieur extra licht effect.Pas wel op met toepassen van teveel pasteltinten, dit zorgt er namelijk voor dat de energie eruit gaat. Met wat accentkleuren geef je de ruimte meer pit.

5. Werk je met een streeppatroon?Ook hiermee kun je een ruimte beïnvloeden.Een streep verticaal laat een ruimte hoger lijken en een breedte streep juist lager.Gebruik in een kleine ruimte ook kleinere dessins en denk in grote ruimtes juist XL.

6. Diagonale lijnen in een vloer of vloerkleed geeft een optisch ruimer effect in een kamer of badkamer. Een tegelvloer en houten vloer kan diagonaal gelegd worden. Dit is vooral heel goed toe te passen in kleine ruimtes. Het geeft een enorm effect.

7. Met spiegels creëer je licht in donkere hoeken en lijkt de ruimte ook groter. Let erop dat je jezelf niet ziet zitten in de kamer, dat kan erg storend zijn. Vooral in een donkere hal kan heel goed gebruik worden gemaakt van spiegels.

 

Blijven lezen?