Meer dan een hotel: de Cantharel

1 december 2014 Badkamer,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Ik blog graag over bijzondere locaties en mooie interieurs.

Zo stond bij mij hoog op het lijstje:  Van der Valk – de Cantharel in Apeldoorn. Het hotel met restaurant ligt prachtig, in de bossen aan de rand van Apeldoorn. Nu was ik tot voor kort geleden niet heel enthousiast over grote hotelketens. Het leek mij te groot, te standaard en niet erg stijlvol. Daar heb ik me goed in vergist. Totdat wij afgelopen Februari op zoek waren naar een weekendje weg in Nederland. Op zoek naar een sfeervol hotel met mooi, ingerichte kamers en een goed gevoel voor luxe, kwam ik bij de vernieuwde hotels van Van der Valk terecht. Heel betaalbaar maar verbluffend hoe luxe het arrangement, de hotelkamers en het restaurant is. Vanaf dat moment kom ik graag sfeer proeven in de vernieuwde hotels. De inrichting is echt heel stijlvol, helemaal van deze tijd en de oude meubels zijn vervangen voor de mooiste materialen. Hotel De Cantharel is werkelijk adembenemend en zoveel meer dan een hotel alleen. Als interieurblogger mocht ik de mooiste plekjes van de locatie bekijken en fotograferen. Ik laat je graag mijn foto’s zien om mijn enthousiasme te delen.

Vanaf de entree tot aan de hotelkamers is er niks saai en standaard maar alles is goed doordacht en met smaak uitgezocht.  Mijn oog valt direct op de bijzondere combinaties waar lef voor nodig is, van klinkers op de binnenvloer tot mooie maar ook heerlijk, zittende lounge-banken aan tafel in het restaurant. De kamers hebben allemaal luxe boxsprings voor een heerlijke nachtrust en zijn voorzien van luxe inloop-douche tot vrijstaand bad in de slaapkamer. Er zijn sfeervolle zalen voor zakelijke bijeenkomsten of voor een familiefeest. Ook hier zie je de mooie interieurstijl terugkomen, per thema ingericht in een andere stijl en specifieke kleuren.

Nadat ik het hotel wat beter heb leren kennen blijkt dat het een uniek concept is. In Apeldoorn bieden ze je de mogelijkheid om je paard mee te nemen op vakantie. Een eigen paardenhotel zorgt ervoor je met eigen paard de Veluwse bossen in kan. Bij de paardenstallen is een enorme groentetuin waar bezoekers en buurtbewoners een zak met verse, onbespoten groenten kunnen oogsten. Wat een goede stappen zijn er genomen: het maakt het hotel echt uniek.

DSC_0014

De entree van het hotel is prachtig ingericht. Mooie kunst aan de muren, zuilen met planten en prachtige lampen. Veel producten zijn te koop via: Valk design. Dus na te hebben genoten van een korte vakantie, ook te bestellen voor je eigen interieur. Het restaurant was zo druk dat het moeilijk was om foto’s te maken. Maar zeker de moeite om te bekijken, kijk op de site voor een sfeerimpressie.

DSC_0018

Voor een heel bijzonder weekend weg (of door de week) boek je de Openhaard Suite. Deze kamer kijkt vrij uit op de tuin en heeft een openhaard tussen de zithoek en het slaapgedeelte. Er is gebruik gemaakt van diepe kleuren en prachtige meubels. Dit oogt toch niet als een hotelkamer?

DSC_0021

DSC_0026

kleurenhaardsuite

De comfort kamers bevinden zich in de nieuwe vleugel van het hotel. Deze kamers hebben een open badkamer en een afgeloten douche-deel. Waanzinnig zo’n vrijstaand bad in je slaapkamer. Dat wat je thuis nou net niet hebt, wat een genot.

DSC_0039

kleurencomfortkamer

DSC_0051

Van al dat moois binnen lopen we naar buiten om te bekijken wat de tuin te bieden heeft. Van bijenhotel tot aan een groentetuin.

DSC_0187

DSC_0088

De paardenstallen als hotel voor je eigen paard. Daarbij staat deze mooie blokhut, waar je na het rijden nog kunt nagenieten onder een plaid en een drankje.

DSC_0093

DSC_0102

In het veld staat een verwarmde tent. Gedurende verschillende seizoenen worden hier diners georganiseerd met verse producten uit de tuin en uit de regio. Helemaal in stijl zijn de tafels gedekt, zit je op een hooibaal en word je verrast met de heerlijkste gerechten.

DSC_0108

DSC_0109

DSC_0145

DSC_0141

De groentetuin is zo’n succes dat de gasten en buurtbewoners thuis kunnen mee genieten. Biologisch en onbespoten, wat willen we nog meer? Leuk ook om op Zondag met de kinderen de tuin in te gaan en te laten zien hoe alles groeit.

DSC_0177

DSC_0125

DSC_0114

DSC_0162

Ben je enthousiast geworden? Kijk eens op de Website naar mooie arrangementen, er zit vast en zeker wat voor je bij. We vinden het leuk om reacties te ontvangen, deel je ze?

Foto’s: Maison Belle


4 reacties op Meer dan een hotel: de Cantharel

 • Wikkie v Gameren zegt:

  Ieder jaar ga ik daar een weekend naar toe,heel toegankelijk met mijn duw stoel.Telkens genieten van hotel,personeel,eten en omgeving!Door deze foto’s kan ik haast niet meer wachten,maar in juni ga ik weer.

 • Christien verkoeyen zegt:

  Het is ook een van mijn favoriete hotels. Mooie kamers, het eten is er heerlijk. De omgeving is mooi. Dichtbij Apeldoorn dus je kan ook nog lekker shoppen en naar de gezellige markt. Als ik je fotos bekijk heb ik al weer zin om te boeken.

  • Maison Belle zegt:

   Bedankt voor je reactie, Christien. De omgeving is inderdaad heerlijk om tot rust te komen en dicht bij Apeldoorn en Arnhem voor een lekkere shop-dag.

 • jamey zegt:

  leuke foto’s ik krijg er ook meteen zin in om er naar toe te gaan lijkt op een lekker rust gevende plek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *