Hou je huis koel met stijlvolle zonwering

16 mei 2014 Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  woonnieuws,  

De zonnige dagen komen er aan, we hopen op een heerlijke lange en warme zomer in Nederland! Tijd voor zonwering in huis…

Heerlijk om wat meer zonlicht te krijgen maar teveel zonlicht in huis, daar worden we niet vrolijk van. Alles maar dicht laten is ook niet de meest sfeervolle manier dus gaan we op zoek naar stijlvolle zonwering aan het huis! Wat zijn eigenlijk de mogelijkheden en bovendien wat is sfeervol en past bij onze woonstijl? Een aantal sfeervolle en passende oplossingen op een rij:

Luifel

Een luifel is een dak dat met 1 kant horizontaal aan de gevel van een woning bevestigd is. De andere zijde van de luifel is dragend en wordt dus niet ondersteund door poten vanuit de grond. De luifel kan  bescherming bieden tegen neerslag en zonlicht. Er zijn verschillende soorten zonwering die kunnen dienen als zonneluifel. Zoals markiezen, uitvalschermen of knikarmschermen. Als je zonwering wilt gebruiken voor een aangename binnentemperatuur , dan zijn markiezen of uitvalschermen het meest geschikt. Voor schaduw op het terras zijn knikarmschermen een mooie oplossing. Ze zijn in enorm veel verschillende kleuren en maten verkrijgbaar.

 

Screens

Dit is een zonnescherm dat strak voor het raamkozijn naar beneden en omhoog gaat. Het doek glijdt tussen twee geleiders naar beneden. Deze geleiders worden aan de buitenkant van de kozijnen gemonteerd. Zonnescreens zijn in veel kleuren verkrijgbaar, zodat ze goed bij de kleur van de kozijnen passen. Ze zijn handmatig of automatisch te bedienen. De stof reflecteert zonlicht, is niet verduisterend dus het blijft wel licht in huis. Ook mooi te gebruiken voor privacy in huis. Je kunt naar buiten kijken maar voorbijgangers niet naar binnen.

 

Markiezen

Een markies is een zonnescherm dat opgebouwd is uit een aantal houten of aluminium latten die door scharnieren aan elkaar verbonden zijn. Over dit frame zit het doek, dat gemaakt is van vocht bestendig en vuil afstotend acryl. Het frame vouwt in een ronde, bolle vorm uit. Markiezen hebben een karakteristieke uitstraling. Vroeger werden er veel groen met wit gestreepte markiezen gebruikt. Deze kleurencombinatie heeft daardoor een klassieke uitstraling die goed bij oudere huizen past. Inmiddels is de markies in allerlei kleuren verkrijgbaar. Vooral effen doeken in de kleuren antraciet, zwart en wit zijn erg populair. Markiezen kunnen dus ook een nieuw huis een stijlvolle uitstraling geven.

 

Buitenshutters

De shutters worden aan de buitenkant van je raam gemonteerd en bieden hierdoor ook extra bescherming tegen stormschade en inbraken. Buitenshutters kunnen het aangezicht van je woning een totaal andere uitstraling geven. Shutters brengen namelijk een huiselijke en authentieke sfeer met zich mee. Omdat de buiten shutters goed tegen verschillende weersomstandigheden bestand moeten zijn, is het belangrijk dat de shutters gemaakt zijn van een sterk materiaal. Kies bijvoorbeeld voor hardhout of aluminium. Met deze sterke materialen kan je een lange tijd genieten van je shutters.

 

Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is het soms lastig om een keuze te maken. Een zonwering-specialist kan tot in de details advies geven en is gespecialiseerd in het plaatsen van zonwering. Laat je goed adviseren wat het beste aansluit op uw situatie en wensen. Dan weet je zeker dat je kiest voor een zonwering waar je lang van kunt genieten. Laat de zon maar komen!

In samenwerking met: www.zonwering-weetjes.nl

 

Blijven lezen?