Hout in de keuken

22 oktober 2015 Keuken,  Verbouwtips,  Woonblog - Interieurblog,  

Hout in de keuken

Keukenstijl

Met regelmaat wordt tijdens mijn interieur-advies de keukenstijl en keuken-indeling besproken. Kies je voor een tijdloze keuken of een trendy keuken die nu helemaal hip is? Dat blijft een lastig punt en daar is geen algemeen antwoord voor. Het is vooral heel belangrijk dat je je eigen woonstijl goed kent. Dus begint mijn interieur-advies altijd met een stukje onderzoek. Wie zijn de bewoners, welke woonstijl past bij ze, hoe is de woning en waar moet die keuken aan voldoen? Als dat duidelijk is, dan kunnen we verder gaan met het uitzoeken van de keuken.

Keukens van hout of kast deurtjes met een houtprint zijn razend populair. En ze zijn ook wel heel erg mooi, vind je niet? Deze keukenstijl zie je in woonbladen, op Internet en in de woonprogramma’s. En inderdaad het is wel trendy maar zorg je voor een rustige basis dan raak je hier niet snel op uitgekeken.

Ik wil je inspireren met hout in de keuken van houten deurtjes tot in de styling. Kijk en geniet mee!

keuken hout

Keuken in houtlook van Ikea

Hout of kunststof

Tot een tijd geleden was het verschil tussen kunststof en echt hout vooral voor het zicht erg groot. Tegenwoordig wordt er houtprint met 3d print-techniek op de deurtjes gemaakt waardoor je het haast niet meer van echt kunt onderscheiden. In de prijs is een kunststof kastdeurtje een stuk lager dan echt hout. Maar ga goed na wat je voorkeur heeft, ik kies het liefst voor echt hout. Maar qua onderhoud is er voor kunststof ook wat te zeggen. Een andere manier is om de keukendeurtjes op maat te laten maken van houten plaatmateriaal. Ik heb dat zelf bij ons badkamer-meubel gedaan en het resultaat is prachtig!

Tip: laat je goed adviseren over de keuze voor hout of kunststof.

 

keuken styling hout

Deze producten van H&M Home geven je keuken een doorleefde uitstraling.

Styling

Ben je nu niet in de luxe positie om je volledige keuken aan te pakken? Gebruik houten planken, kratjes en vazen voor op het aanrecht en combineer verschillende houten elementen om je keuken mee te stylen. Zo tover je elke keuken oud of nieuw om in de look van deze tijd. Warm en gezellig, fijn voor het najaar en de winter!

Ik ben helemaal weg van houten brood planken in verschillende vormen en maten. Die geven je keuken zoveel sfeer. Zet ze op het aanrecht en gebruik ze tijdens het eten.

Veel keukenplezier gewenst!

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *