Huis schoonmaken – tips

17 december 2018 Reviews,  Woonblog - Interieurblog,  

Het huis schoonmaken is voor veel mensen geen favoriete bezigheid. Daarom ben ik altijd erg enthousiast over praktisch en handige schoonmaaktips. Soms ontdek je dat het schoonmaken veel makkelijker of beter kan, zonder dat het meer werk is. Van glansspoelmiddel in het water om de ramen mee te poetsen tot moderne apparaten die het schoonmaken gewoon veel aangenamer maken.

Review Kärcher Floor Cleaner FC 5

Ik werd benaderd door Kärcher om hun nieuwe  Floor Cleaner FC 5 uit te proberen. Toen ik me verdiepte in dit apparaat bleek dat dit een stofzuiger en dweil ineen is!! Geen idee dat dit bestond: dit bespaart 50% van mijn tijd voor het huis schoonmaken… Met een eigen bedrijf en een gezin is het altijd puzzelen wanneer ik het huishouden doe. Onze laminaatvloer ligt nu ruim 11 jaar en ik merk dat vlekken inmiddels meer te zien zijn dus het dweilen van de vloer vraagt wat meer zorg. De Floor Cleaner FC 5 is geschikt voor harde vloeren van natuursteen, houten vloeren, pvc en laminaat. Door dat de machine weinig water gebruikt en het schoonmaakmiddel zorgt voor snellere droging. Kortom: ik ging de uitdaging aan en heb de Floor Cleaner FC 5 getest.

huis schoonmaken tips

Kärcher Floor Cleaner

De Kärcher Floor Cleaner FC5 is een stofzuiger en dweil ineen. Onderaan zitten twee microvezel rollers die draaiend over de vloer gaan. De watertank vul je met water en een beetje van het bijbehorende schoonmaakmiddel. Er zijn diversen schoonmaakmiddelen voor verschillende type vloeren. Na het vullen zet je het apparaat aan en reinig je de vloer, zoals je met een stofzuiger doet. Daarna leeg je de opvangbak met vuil water. De rollers kunnen na gebruik gewassen worden, zelfs in de wasmachine.

Ik deelde mijn klus op Instagram en Facebook stories.

Voordelen

 • Automatisch dweilen gaat zonder moeite.
 • De vloer is na gebruik snel droog.
 • Het schoonmaakmiddel ruikt heerlijk fris.
 • De rollers kunnen in de wasmachine, lekker hygiënisch.
 • Handig om gladde vloeren mee schoon te maken.
 • De laminaat vloer ziet er hierna weer prachtig uit.
 • Schoon en vuil water blijft gescheiden.

Nadelen

 • Stof wordt opgezogen maar grotere stukjes zoals blaadjes worden niet gepakt. Dus ik zal in praktijk eerst stofzuigen en dan met de Floor Cleaner FC5 dweilen.
 • Het apparaat is behoorlijk groot dus neemt veel ruimte in. Lastig in een klein huis.
 • Losse snoeren eet hij op… Dus het is goed opletten dat er geen snoeren op de route liggen. Gelukkig maakt ie ze niet kapot maar ze komen tussen de rollers te zitten.
 • Hij komt niet onder een kast omdat de machine te dik is.
 • Het lange snoer hangt los aan de machine en ligt me snel in de weg.

keuken schoonmaken tips

Conclusie

Ik vind het een heel handig apparaat, vooral om te dweilen. Stofzuigen zal ik blijven doen omdat het geen grotere stukjes opzuigt. Het apparaat is wat groot om op te bergen, voor ons wat lastig omdat ons huis niet groot is. De vloeren zijn na gebruik wel prachtig schoon en alles ruikt heerlijk fris. Het lijkt een professioneel schoonmaak apparaat wat ik waarschijnlijk eens in de twee weken zal gebruiken om het huis schoonmaken extra goed te doen. Ik heb meteen een paar foto’s van ons schone en opgeruimde keuken gemaakt! Zie je de veranderingen met toen ik voor het tv programma Huizenjacht in onze keuken bezig was?

Mocht je overwegen om de Kärcher Floor Cleaner FC5  aan te schaffen: je kunt hem nu 30 dagen proberen. Ben je niet tevreden, dan krijg je dus gewoon je geld terug.

Ik ben benieuwd of je dit artikel interessant vindt en of jullie het leuk vinden als ik meer producten test. Meer woon inspiratie vind je in de blog.

In samenwerking met Kärcher, foto’s door: Maison Belle.

Blijven lezen?

4 reacties op Huis schoonmaken – tips

 • Marie de Jonge zegt:

  Bedankt voor het delen van deze review over deze stofzuiger. Handig dat dit een twee in een combinatie is van zuigen en dweilen. Mijn huis is ook toe aan een grote schoonmaakbeurt. Wellicht is dit apparaat ook wel iets voor mij. Ik merk dat mijn vloeren snel stoffig worden en ik vaak moet dweilen.

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Marie, bedankt voor je reactie. Het is inderdaad een ideaal apparaat voor stoffige vloeren, ze zijn bij mij nog nooit zo mooi schoon geweest!
   Groet, Marije – Maison Belle

 • Inq zegt:

  Hoi Marie,
  Waar heb je die zwarte metalen rekjes vandaan in je keuken, waar je houten planken in staan?
  Dank alvast, groetjes Inq

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Inge, de zwarte rekjes zijn te koop bij oa. Karwei. Ze zijn van het merk Woood en te gebruiken voor tijdschriften en leuke decoratie. Ik ben er nog steeds erg blij mee. Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *