Ikea catalogus 2017

19 augustus 2016 Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  woonnieuws,  

Nieuwe collectie Ikea 2017

Vorige week was ik te gast bij de presentatie van de nieuwe Ikea catalogus van 2017. Het is telkens weer een feest om te zien wat Ikea het nieuwe seizoen gaat aanbieden. Op een prachtige locatie: een doolhof in een maisveld werden we ontvangen. Tussen het mais waren de nieuwe collecties te bekijken. Ondanks het natte weer (hallo Holandse zomer) hebben we genoten van deze mooie inspiratie en de prachtige plek. Een fijne introductie van de nieuwste gerechten in het restaurant, een Ikea fiets en toffe interieur-producten waarvoor we de komende periode weer naar Ikea moeten!

0T4A8131

Nieuwe samenwerkingen

Verassend zijn de nieuwe samenwerkingen tussen bekende designers en Ikea. Dit jaar werden al een paar Ikea collecties door top designers ontworpen en er volgt nog veel meer. Piet Hein Eek presenteerde zijn nieuwe Ikea collectie en recent werd ook een samenwerking met Hay en Tom Dixon bekend gemaakt.

Ik deel in deze blog de foto’s van mijn favoriete producten. De collecties zullen één voor één in de winkels te vinden zijn, vanaf dit najaar. De nieuwe catalogus zal deze week op je deurmat vallen.

maisonbelle-ikea-event-catalogusKleurrijke patronen

De nieuwe JASSA collectie is ontstaan uit de samenwerking met Piet Hein Eek. De collectie is gemaakt van duurzame materialen en ambachtelijke producten. Er zijn veel prachtige stoffen en prints gebruikt op kussens en doeken. Ze worden gemaakt in Scandinavië en zijn geïnspireerd op de traditionele technieken uit Zuidoost-Azie. Door de diepe kleuren en weving zijn deze stoffen zo stijlvol en doorleefd. Prachtig om samen met het rotan meer kleur en leven in je interieur te brengen. 

0T4A8119

maisonbelle-ikea-manden

maisonbelle-ikea-patronen

maisonbelle-ikea-patronenblauw

Natuurlijke materialen

Duurzaamheid en het op de beste manier toepassen  van natuurlijke materialen staat hoog op het Ikea programma. We zien prachtig gebruik van rotan, hout en gevlochten riet. Materialen die helemaal terug zijn in de interieurs. De natuurlijke uitstraling en ontwerpen passen in iedere woonstijl en geven je interieur rust.

De KRYDDAD collectie is ontwikkeld uit een samenwerking tussen Ikea en vrouwen in India. Met deze collectie wordt gezorgd voor goede arbeidsomstandigheden en een stabiel inkomen van deze vrouwen. Hun vakwerk is te zien in de prachtige, gevlochten producten zoals deze manden, schalen en poefjes.

maisonbelle-ikea-riet

maisonbelle-ikea-rotan

Compact design

Ikea staat bekend om de praktische oplossingen voor kleine ruimten. De nieuwe, mini keuken SUNNERSTA is compact, strak van design en praktisch. Deze serie bestaat uit verschillende elementen die los te gebruiken zijn. De trolley is ook weer een prachtig product om in je interieur te gebruiken. Leuk in de keuken, bijkeuken maar ook voor je kruidentuin of voor je kamerplanten!

0T4A8072

maisonbelle-ikea-keuken

maisonbelle-ikea-kruidentuin

Houd je brievenbus in de gaten, de catalogus valt in dezer dagen op je deurmat. Er  staat ons nog heel veel moois te wachten!

Bekijk nog meer van de nieuwe collectie op Ikea.nl.

 

Foto’s: Maison Belle – Ikea

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *