IN TROPISCHE SFEREN – ND

19 juni 2015 Woonblog - Interieurblog,  woonnieuws,  

Tropisch interieur

’Mam, je zou me toch nog overhoren?’  Regelmatig verdwaal ik op het internet. Voor een project wil ik nog snel een zomers behangetje opzoeken en na een noodsignaal van de kinderen kom ik er achter dat ik tientallen klikken verder ben beland in het interieur van een tropisch oord. Tijd voor zomervakantie misschien? Met lekker veel aandacht voor de kinderen, en ontspannen inspiratie opdoen, omdat ik dat toch niet kan laten…

Ik begin me te verheugen op de zomer en de vakantie, om maar niet te zeggen dat ik er aan toe ben. Maar die paradijselijke plaatjes van hangmatten boven de Stille Zuidzee en resorts met open regendouche, dat blijft een droom. Het is leuk om te dromen en je daardoor te laten inspireren. Een tropische zomersfeer kunnen we natuurlijk in eigen huis halen. Lekker voor de periode dat we nog niet op vakantie zijn of als het Nederlandse zomerweer niet zo mee werkt.

Ik ben volgens mij niet de enige met vakantiekriebels, want de wooncollecties voor deze zomer zijn daar helemaal op afgestemd. Textiel, behang en meer woonproducten zijn ontworpen in tropische prints, zoals palmbomen, flamingo’s, ananassen en papegaaien.Tropische patronen creëren een zomerse en natuurlijke sfeer. De trend is geïnspireerd door prachtige vakantievilla’s die zijn ingericht met natuurlijke materialen, zoals sloophout en bamboe. De palmbomen zorgen daar voor de schaduw als de zon te fel is. Bij de palmprints en bamboe wordt er gebruik gemaakt van aardetinten als groen, bruin, okergeel, terra en zandkleur.

Ben je het hele jaar gek op een tropische sfeer, doe dan gek en behang een muur met een palmprint. Of zet een paar grote, tropische planten in terracotta potten of rieten manden. Zoek kussens met flamingo’s, kaarsen in ananasvorm en herhaal de aardetinten in je interieur. Wit katoen en linnen geven een luchtig effect. Ik heb zelf een lichte en een donkere hoes voor de zithoek, zo tover ik de bank en bijbehorende stoelen om in een zomerplek. De donkergrijze hoes gaat met liefde de kast in.

Kom maar op met de zomer, mijn cocktail staat al klaar onder de palmboom.

Wooncolumn voor het ND juni 2015

Foto: Honolulu palmgroen van Graham & Brown

columnjuniND

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *