Industriele woonstijl

1 maart 2018 Keuken,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Industrieel interieur

Wat is jouw woonstijl? Ga je voor lekker stoer, robuust en heb je lef? Dan is de industriële woonstijl echt wat voor jou: mooi in een oud pand maar ook zeker in menig nieuwbouw-huis. Kenmerkend zijn de ruwe materialen zoals oud hout, metaal en beton.

 

Get the look –  industriële woonstijl

Zwarte details zorgen voor een krachtige uitstraling en juist het warme hout geeft gezelligheid. Een gietvloer geeft een stoere sfeer aan de ruimte en is perfect voor de industriele woonstijl. Je kunt eventueel ook wanden afwerken met een betonlook en combineren met een houten vloer. Begin met een paar grote basis meubels zoals de eettafel, de bank en de lampen. Erg mooi is het om je kozijnen of een paar kozijnen in het zwart te schilderen, dat geeft heel veel resultaat. Met kussens, een vloerkleed en zacht leer op de meubels creëer je het fijne ‘wegkruip-gevoel’.

 

Eethoek

Combineer stoere stoelen van metaal, grof leer of grof linnen met een grote, houten tafel. Een tafel van robuust hout en strakke vormen is een perfecte basis. Rustiger oogt het geheel met dezelfde stoelen maar ook leuk is om een mix eetstoelen te zoeken en die her en der om de tafel te zetten. Tegenwoordig zijn er veel tafels op maat te bestellen. Je bepaalt zelf de afmeting en zoekt de poot naar jouw wens erbij. De tafels worden voor je op maat gemaakt zodat je een uniek meubelstuk krijgt.

Tip: meet vooraf goed hoe groot de tafel mag worden. Vaak staan een paar grote meubelstukken mooier in een ruimte dan teveel kleine meubels.

 

eettafel industrieel

 

Zithoek

In de zithoek doen meubels van zacht leer het goed, het leer wordt mooier hoe meer het gebruikt wordt. Cognac leer is warm van kleur en geeft een stoer maar ook gezellig effect. Combineer leer met stof zoals een dik vloerkleed. Een paar ronde bijzettafels zorgen voor een speels effect en zijn flexibel neer te zetten. Je verplaatst ze naar de plek waar je ze nodig hebt.

Tip: Zet de voorste poten van de bank op het vloerkleed, zo verbindt het kleed de hoek en wordt het knusser.

 

bankstel industriele woonstijl

bijzettafel hout staal

 

Pronk kast

Zorg voor voldoende bergruimte, kasten met laden zijn hiervoor ideaal. Orden je mooie spullen in open kasten, combineer boeken, foto’s en mooie accessoires zodat je echt een pronk kast maakt. Die kast vertelt jouw verhaal dus mag gevuld worden met dingen die jij belangrijk vindt. Leuk om mooie souvenirs van vakanties mee te nemen of om een aantal mooie foto’s te laten maken. Zo ontstaat er een interieur wat echt bij je past.

 

wandkast industriele stijl

 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd. Wil je meer lezen over het inrichten van je woning lees dan verder in de woonblog.

 

Blijven lezen?

5 reacties op Industriele woonstijl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *