Interieur app – top 5

11 juni 2018 Interieurontwerp,  Verbouwtips,  woonnieuws,  

 

Heb je hulp nodig bij het inrichten? Het inrichten van je huis is niet zo eenvoudig. Want waar begin je en hoe weet je vooraf of iets staat? In deze tijd zijn je mobiele telefoon of tablet onmisbaar, ze kunnen een hulpmiddel zijn bij alles wat je doet. Handig toch? Ook interieur app ’s worden ontwikkeld om je te helpen bij het inrichten van je woning. Ik selecteerde mijn top 5 gratis interieur app voor iPhone of Android.

 

INTERIEUR APP – TOP 5

 

1. PINTEREST

Pinterest is voor mij absoluut nummer 1! Deze online tool biedt een enorme hoeveelheid interieur inspiratie van over de hele wereld! Het is een verzameling van mooie beelden die je zelf op prikborden kunt verzamelen ofwel ‘pinnen’. Van woonkamer, slaapkamer, badkamer tot de lekkerste recepten of mooiste vakantie bestemmingen. Als ik interieuradvies ga geven vraag ik mensen om Pinterest als interieur app te gebruiken en een map te maken met sfeerbeelden van interieurs die aanspreken. Zo gaan ze zoeken naar interieurs die ze mooi vinden. Als voorbereiding op een advies bekijk ik deze beelden en kan ik de woonstijl bepalen. Door zelf mappen te maken en die regelmatig door te kijken ontdek je welke stijl, kleuren en materialen je aanspreken. Ook leuk om te doen voor bijvoorbeeld je kleding. Maak een account aan en Pin met je iPhone of tablet je eigen favorieten. Voor wie anoniem wil blijven: zet je map dan op gesloten, zo blijft het privé.

Dit is een voorbeeld van één van mijn Pinterest mappen.

 

pinterest interieur app

 

 

2. FLEXA VISUALISER

Flexa heeft een ideale interieur app ontwikkeld: Flexa visualiser. Deze app laat je zien hoe kleuren in jouw huis staan. Dus twijfel je over het schilderen van een muur of kan je niet kiezen welke kleur je wilt toevoegen, gebruik dan Flexa Visualiser. Je maakt een foto met je iPhone en kiest een kleur uit die aanspreekt. Met je vinger tik je op de muur of het object wat je wil schilderen en de app kleurt het in. Een tool die ik vaak gebruik is kleuren zoeken uit je omgeving. Je loopt ergens en ziet een mooie kleur: maak een foto en de app zoekt de verfkleur erbij. Ideaal als basis voor je kleurenplan. Een mooie aanvulling zijn de Flexa kleurtesters waarmee je de verf zelf nog op de muur kunt testen. Bij daglicht is de tint het beste te zien dus een stukje handwerk is ook nog wel fijn!

 

interieur app kleur

 

 

3. 3D HOME DESIGN

Maak je eigen interieurontwerp 2d of 3d met deze handige app van 3D Homedesign. De ontwerp programma’s waar designers mee werken hebben veel kennis en ervaring nodig maar deze interieur app is heel eenvoudig te gebruiken. Teken de kamer op schaal, zet de meubels er in, kies mooie kleuren en materialen en je kunt zelfs de styling doen. Zo ontstaat er een mooi overzicht van wat je in gedachten hebt. Valt het nu toch anders uit dan gedacht dan ga je lekker met de meubels schuiven. Het is ook handig om voor aankoop de maat van je meubels in je nieuwe woning te testen. Je ziet in een oogopslag of de maten wel of niet passen.

 

interieur app ontwerp

 

 

4. SKANTRAE AUGMENTED REALITY APP

Het vervangen van de oude binnendeuren in huis is een waardevolle investering. Maar hoe weet je nu of het model goed bij je huis past? Skantrae heeft een groot assortiment binnendeuren en een nieuwe interieur app om de juiste deuren voor jouw huis te kiezen. Je maakt met je Iphone een foto van het interieur en kiest een deur uit de collectie, die plaats je met deze interieur app eenvoudig in de doorgang. Zelfs het deurbeslag of een schuifdeur systeem zijn hiermee uit te kiezen. Dat maakt het toch een stuk makkelijker om het voor je te zien?

 

interieur app deuren

 

 

5. JASNO SHUTTERS

Raambekleding uitzoeken is een hele klus. Regelmatig sta ik samen met klanten in de gordijnzaak om alle mogelijkheden te bekijken en te helpen bij hun keuze. Houten jaloezieën en shutters zijn op dit moment enorm populair. Shutters worden gemaakt als soort van binnenluik en kan je open zetten. Jaloezieën zijn voor veel mensen bekend als ‘Luxaflex’ maar dan in een brede en moderne uitvoering. Om te zien of deze raambekleding past in de kozijnen van jouw huis maak je een foto met de Jasno app en plak je de shutters erin. Kleur en lamel breedte is aan te passen zodat je makkelijk het verschil ziet. Een fijne interieur app. Lees meer over gordijnen en raambekleding in de blog.

 

interieur app shutters

 

 

Wil je toch liever persoonlijk interieur-advies of eens overleggen voordat jij de interieur beslissingen neemt? Dan help ik je heel graag met je interieur vragen. De voorbereidingen kan je heel goed doen door middel van deze apps. We kunnen samen aan tafel brainstormen of je kiest voor een uitgebreid uitgewerkt interieur-ontwerp: het kan allemaal.

Pakketten en tarieven zijn hier te vinden en ik licht graag toe hoe ik werk en wat ik voor je kan betekenen.  Ik hoop je te hebben geïnspireerd en wens je heel veel succes bij het inrichten. Meer interieur inspiratie vind je in de gratis blogs.

 

 

 

interieur advies

 

In samenwerking met T-Mobile, met dank aan: Pinterest, Flexa, Homeplanner, Skantrae en Jasno.

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *