Interieur inspiratie voor de winter

4 januari 2021 Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Winter interieur

Nadat de lampjes en versiering van de feestdagen weer opgeruimd zijn is het huis ineens zo kaal en leeg…  Zeker nu we allemaal zoveel thuis zijn is het juist een goed idee om wat extra aandacht te besteden aan je winter interieur. Lekker met een kleedje op de bank, na een wandeling een grote kop warme chocolademelk en lange avonden bij de haard… Dat willen we toch niet missen? In de blog geef ik je interieur inspiratie, ideeën en tips voor een knus en gezellig winter interieur.

1. Winter interieur styling  

Met winter interieurstyling denk ik aan: kussens, een fijne plaid en een hoogpolig vloerkleed. Hiermee wordt het binnen nóg aangenamer! Je kruipt lekker op de bank met een tijdschrift en warme sokken. Neem dus de tijd om een paar dikke en warme producten te vinden die mooi staan in je interieur en het lekker knus maken. Je kunt ze in het voorjaar in de kast leggen en als het frisser wordt er weer bij pakken.

Ik heb een oude kist waar mijn plaids, kussens en bontjes die ik niet gebruik een plek krijgen. Met regelmaat duik ik in de kist en tover er weer wat anders uit. Reserveer hier een vaste plek voor, dat zorgt ervoor dat je huis netjes blijft.

Warme voeten heb je met een fijn vloerkleed in de zithoek. Een vloerkleed maakt je zithoek helemaal af, het zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat dit een plek is waar je lekker weg kunt kruipen. Hoe hoger de pool, hoe zachter en warmer aan je voeten. Je kunt ervoor kiezen om te investeren in een duur karpet zodat je jaren plezier hebt. Of je wisselt af met betaalbare vloerkleden die je nog eens kunt vervangen.  

Tip: Leg een antislip kleed onder je karpet om schuiven tegen te gaan maar ook om je vloer te beschermen.

Kaarsjes aan: tijdens het werken, eten koken of ’s avonds op de bank. Kaarsjes zijn altijd een goed idee. Het geeft een koude, donkere dag meteen zoveel meer gezelligheid. Vind je echte kaarsen in een bepaalde ruimte of omgeving gevaarlijk? Er zijn tegenwoordig hele mooie led-kaarsen te koop, ze werken op batterijen en zijn bijna niet van echt te onderscheiden: ideaal!

loods5 kussens

Mooie sierkussens bij Loods 5

blauw bruin interieur

Flexa kleurinspiratie voor 2021

2. Warm huis

De verwarming wat hoger, dat is genieten als je thuis bent. Denk er aan dat je regelmatig je radiatoren ontlucht en cv ketel bijvult als dat nodig is, zo wordt je huis sneller warm. Om de warmte binnen te houden is goede isolatie belangrijk. Steeds vaker wordt gevelisolatie en dakisolatie toegepast om oude huizen beter te isoleren. Zo bespaar je op je stookkosten en blijft de warmte beter binnen. 

Tip: Veel gemeenten bieden subsidie bij het duurzaam isoleren van je woning. Informeer voordat je aan de slag gaat: het kan je honderden euro’s voordeel opleveren.

Ook raambekleding kan meewerken aan goede isolatie. Dus komt er veel kou van het raam af: laat je eens adviseren over goede gordijnen. Sommige plissé -gordijnen hebben door de structuur een isolerende werking: fijn tegen tocht bij het raam. Maar ook een dik gordijn bij de voordeur kan veel kou tegen houden. Het voelt ook nog eens veilig om die ’s avonds dicht te schuiven. 

winter interieur gordijnen

Warme gordijnstoffen zijn verkrijgbaar in prachtige kleuren

3. Voorjaars bloemen

De bollen komen buiten nog niet op maar binnen is die periode al wel begonnen. Tulpen, bloesem en bollen op tafel of op de vensterbank geven het gevoel van het begin van de lente. Verse tulpen of bloembollen in mos: ik raak er niet op uitgekeken. En dit vind ik juist de periode om extra bloemen in huis te halen zodat het niet zo kaal is. Laten we nog even lekker genieten van de winter en maak het thuis gezellig! 

Tip: Bloesemtakken en bloembollen geven alvast een beetje het lente gevoel.

 

bloesem winter interieur

winter interieur

Bloembollen in een pot of onder een stolp: het staat meteen zo vrolijk!

Ik hoop je te hebben geïnspireerd om het gezellig te maken in huis.  Heb je zin in meer interieur inspiratie? Lees hier verder in de blog.

handtekening-marije-maisonbelle

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *