Interieur inspiratie voor de winter

12 januari 2016 Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Sfeervol wonen

Winter, het voelt nog niet zo maar opnieuw wordt er kou voorspeld dus ook Nederland zal vroeg of laat de winter gaan ervaren. Na de feestdagen is de versiering het huis uit en verlangen ik vaak stiekem al weer naar het voorjaar. Maar écht winter, lekker met een kleed op de bank, na een wandeling een grote kop warme chocolademelk en lange avonden bij de haard… Dat willen we toch niet missen?

Doordat we in de koude periode meer tijd in huis door brengen is het juist zo fijn om je interieur een gezellige, winterse sfeer te geven. Het thema in mijn blog deze week.

Ik geef je interieur inspiratie, interieur ideeen en tips voor een knus en gezellig winter interieur.

1. Textiel 

Met dikke kussens, een fijne plaid en een hoogpolig vloerkleed is het binnen nóg aangenamer. Je kruipt lekker op de bank met een tijdschrift en warme sokken. Neem dus de tijd om een paar dikke en warme producten te vinden die mooi staan in je interieur en het lekker knus maken. Je kunt ze in het voorjaar in de kast leggen en als het frisser wordt er weer bij pakken.

Ik heb een oude kist waar mijn plaids, kussens en bontjes die ik niet gebruik een plek krijgen. Met regelmaat duik ik in de kist en tover er weer wat anders uit. Reserveer hier een vaste plek voor, dat zorgt ervoor dat je huis netjes blijft.

Warme voeten heb je met een fijn vloerkleed in de zithoek. Een vloerkleed maakt je zithoek helemaal af, het zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat dit een plek is waar je lekker weg kunt kruipen. Hoe hoger de pool, hoe zachter en warmer aan je voeten. Je kunt ervoor kiezen om te investeren in een duur karpet. Ik kies zelf liever voor een betaalbare variant die ik nog eens kan vervangen. Ons vloerkleed is: Hampen van Ikea en kost nog geen 50 euro. Is deze te klein? Leg er dan 2 tegen elkaar met een anti slip mat eronder. De plaids en kussens zijn van H&M Home.

Een vloerkleed zorgt voor lekkere,warme voeten


winter interieur

2. Warm huis

De verwarming wat hoger, daar wordt het meteen gezelliger van als je thuis bent. Denk er aan dat je regelmatig je radiatoren ontlucht en cv ketel bijvult als dat nodig is, zo wordt het sneller warm. Om de warmte binnen te houden is isolatie belangrijk.

Check de ramen eens op tocht en plak er tochtstrips tussen. Ook raambekleding kan voor goede isolatie zorgen. Dus komt er veel kou van het raam af, laat je eens adviseren in een ander soort gordijnen. Plisse-gordijnen hebben door de structuur een isolerende werking: fijn als het niet meer tocht bij het raam.

Thee thuis

Een houtkachel of open haard is helemaal heerlijk tijdens de koude dagen. Bij ons gaat de houtkachel dan de hele dag aan, met de deuren op een kier verwarmt hij ons hele huis. Natuurlijk is een gaskachel ook heerlijk warm. Afhankelijk van wat er bij je past: hout stoken is meer werk maar heeft ook zijn charme. Een gashaard zet je zo aan en weer uit, fijn als gemak je voorkeur heeft. De warmte zorgt voor zoveel woongenot!

Tip: Ook raambekleding kan isolerend werken

bontje

3. Bloemen

De bollen komen buiten nog niet op maar voor binnen kunnen ze al. Tulpen, bloesem en bollen op tafel of op de vensterbank geven mij het gevoel van het eind van de winter en begin van de lente. Verse tulpen, bloemen takken, bloembollen in mos: ik raak er niet op uitgekeken. En dit vind ik nou juist de periode om wat meer bloemen in huis te halen zodat het niet zo kaal is als buiten. Laten we nog even lekker genieten van de winter, let’s stay home!

Tip: Tulpen en bloesemtakken geven alvast een beetje lente gevoel.

bloesem1

Heb je zin in meer interieur inspiratie? Lees verder in de blog over bij voorbeeld: leren breien voor een warm interieur.

handtekening-marije-maisonbelle

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *