Interieur kleuren voor 2019

7 november 2018 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Sfeer maken met een warme tint

Witte muren zijn verleden tijd; echt waar. Tegenwoordig zet je de stempel op je interieur met kleur. Kleur op de muren, kleur in de meubels en kleur in de gordijnen… Geïnspireerd op de jaren 50 zijn de interieur kleuren 2019 steeds meer warme en diepe tinten als petrol-blauw, wijn-rood, terracotta en verschillende bruin tinten.

Verffabrikant Akzo Nobel  doet elk jaar internationaal onderzoek naar trendkleuren voor het nieuwe jaar. De kleur van 2019 is geworden: Spiced Honey.  Spiced Honey is een warme tint met de uitstraling van een bruin/okergeel. Het palet aan verfkleuren is geïnspireerd op de verschillende kleuren van honing. Beetje ouderwets lijkt het misschien maar deze kleur voegt zeer heel veel warmte en karakter toe aan je interieur.

In 2019 wordt Spiced Honey gecombineerd met: Shimmered Love (een zachte lichtgrijze tint) , Lively Kraft (warm grijsbruin) en Pink Nudity (lichtroze). Een rustig en sfeervol kleurenpalet waarvan de tinten goed passen bij verschillende woonstijlen zodat er altijd een kleur bij zit die bij je past.

interieur kleur 2019

Voor… en na het verven. De kleur op de muur is Spiced Honey.

kleur van het jaar 2019 spiced honey

 

Interieur kleur kiezen

Deze interieur kleuren zijn fijne, warme kleuren voor je interieur. Ze zijn samengesteld op basis van een warme sfeer met een volwassen uitstraling. Dit is wat we de afgelopen tijd steeds meer zien: minder wit, meer lef en meer persoonlijkheid.

Start met het kiezen van jouw favoriete tint. Dat kan tegenwoordig ook met hulp van een verf app. Je maakt een foto van de ruimte en kleurt hem digitaal in met de gekozen kleur. Vind je dat toch te lastig om de kleuren goed te zien? Dan zijn de verftesters en verfstalen een uitkomst.

Tip: Schilder een stukje van de muur of gebruik een stuk karton om te zien hoe de kleur overkomt. Bekijk de kleur bij verschillende momenten van de dag om te bepalen of het effect ook is zoals je wenst. Makkelijk om nog te veranderen voordat je de hele muur over moet doen.

Vind je het spannend om muren te gaan schilderen? Kies dan voor 1 muurtje of schilder een baan in de nieuwe kleur. Pakt de kleur zo goed uit dat je meer wil? Schilder dan meerdere wanden in dezelfde kleur, zo wordt de kleur nóg krachtiger.

Persoonlijk interieur

Kies jij het liefst voor aardse en natuurlijke tinten of knal je graag met kleur? Dat is heel persoonlijk. Probeer je eigen stijl te volgen, zo ontstaat er een interieur wat echt bij je past. Vind je het lastig om je eigen stijl te ontdekken? Maak dan een moodboard van sfeerbeelden die je aanspreken, met een beetje knippen en plakken op een vel of via Pinterest wordt je voorkeur al snel duidelijk. Lees hier meer over in deze blog die ik erover schreef. Let op kleurgebruik: licht en donker, de materialen en de woonstijl. Zo vertaal je als het ware je eigen stijl en wordt het makkelijker om je favoriete interieur kleuren voor 2019 te kiezen.

Ik wens je een kleurrijk najaar!

Deze column is geschreven voor het ND bijlage Leven –oktober 2018. Lees hier meer uit de woon column en interieurblog van Marije.

Inspiratiefoto’s: Akzo Nobel/ Flexa 

 

woon column kleur interieur 2019

 

Blijven lezen?

2 reacties op Interieur kleuren voor 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *