Interieur met karakter – ND

30 mei 2015 Interieur trends,  Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Interieur met karakter

Vergaap jij je ook altijd aan die prachtige interieurs in de woonbladen? Mijn favorieten zijn interieurs met karakter. Dan bedoel ik stijlvol en sober met dé perfecte combinatie van oud en nieuw, strak en smaakvol. Een interieur met alles strak en nieuw brengt menig huishouden in een wanhopige positie. In de winkel lijkt het prachtig maar als je huis als een showroom oogt mis je juist de persoonlijke stijl en karakter. Maar hoe los je dat nou op?

Wil je meer persoonlijkheid en hou je ook van deze robuuste sfeer? Dan is het aan te raden om te kiezen voor stoere en natuurlijke materialen. Zoals meubels van verouderd hout, hier en daar wat afgebladerde verf op een kastje en de betonlook mag niet ontbreken. Oud hout en doorleefde meubelen geven een huis karakter en combineren prachtig met meerdere woonstijlen. Dus die strakke tv-kast kan er best mee gecombineerd worden.

In de woonwinkels zijn deze meubels volop te vinden, meubels van oud hout en sloophout worden nieuw gemaakt en zijn dan vaak steviger en functioneel. Natuurlijke materialen geven een totaal andere uitstraling aan je interieur, zo ook met muurverf. Een gewone latex op de muur, veelal wit blijkt in praktijk toch niet zo sfeervol. Als eenmaal de verf op de muren zit en de meubels staan in huis is het resultaat vaak verbazend anders dan je je had voorgesteld. De muren zijn saai en het is wel fris maar de sfeer ontbreekt. Gebruik je natuurlijke kalk- of krijtverf dan zul je ervaren dat het resultaat totaal anders zal zijn. Deze merken hebben bovendien een overzichtelijk en toch breed assortiment in kleuren. Waardoor de keuze van de kleur eenvoudiger wordt. De basis van deze kleuren is de natuur: stijlvol, tijdloos en rustig. Vaak met een vergrijsde ondertoon waardoor elke interieur-stijl nog beter tot zijn recht komt.

Wat doet kalkverf dan anders dan standaard muurverf? Doordat het gemaakt is met natuurlijke pigmenten oogt het veel zachter, bovendien leven de kleuren veel meer. Wat betekent dat de kleur op de muur mee kleurt met het moment van de dag. En dat geeft weer meer leven in huis. Moeilijk voor te stellen, kijk maar eens naar de foto. De verf kan je gewoon met een roller aanbrengen voor een rustig effect maar ook zijn speciale kwasten en verftechnieken waardoor de uitstraling anders wordt. Dat geeft meer karakter aan je huis waardoor de basis-sfeer begint bij de kleur en uitstraling van de muren. Begin daar eens mee en combineer het met bijvoorbeeld een stoere, houten tafel, een industriële locker-kast of juist het antieke kastje van oma.

WOONCOLUMN VOOR HET ND MEI 2015

Bron foto: Pure & Original

NDlevenmei2015


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *