Interieur trends 2017 – door Pinterest

2 januari 2017 Woonblog - Interieurblog,  

Pinterest interieur trends

Pinterest is een fantastische inspiratiebron en zeker voor de interieur liefhebbers onder ons niet meer weg te denken.Voor wie Pinterest nog niet kent: het is een online verzameling van je favoriete beelden. Je pint (prikt) je selectie foto’s op je bord en maakt als het ware moodboards voor je interieur, hobby, kledingcollectie of van je lieveling sport.

Met wereldwijd miljarden gebruikers heeft Pinterest oog op nieuwe trends en behoeftes. Daarmee selecteert Pinterest elk jaar  de top 100 voor het nieuwe jaar. Het blijkt dé manier om wereldwijd de trends op het gebied van fashion, food en interieur te ontdekken. In deze blog deel ik  de toppers die Pinterest alvast selecteert op gebied van interieur in 2017.

 

 

Trends zijn leuk om te volgen als de basis van je interieur goed is. Ontdek de stijl die echt bij je past en voeg daar als je het leuk vindt een paar trends aan toe. Niets moet, het mag. Zo groeit een interieur en voel je je thuis in een omgeving die je aanspreekt.

” Your home should tell the story of who you are, and be a collection of what you love. “

  1. Natuur. Terug naar de natuur is terug te zien in de interieur trend. We zoeken de mooiste producten bij elkaar in het bos of in het park en gebruiken ze als decoratie voor ons huis of voor een feest. Mooi om te zien in deze foto.
  2. Tuinieren op balkon en dakterras. Tuinieren is hip! Groene vingers zijn echt super trendy. Dus tover je balkon of dakterras om tot een verticale tuin en kweek je eigen planten, groenten of kruiden.
  3. Kinderkamers. Kinderkamers gespot in natuurlijke en avontuurlijke stijl. Natuurlijke kleuren en materialen worden gebruikt voor een rustige basis. Met avontuurlijke details geef je je kleintje alle ruimte voor zijn of haar eigen fantasie. Het avontuur begint in een stoere tent…
  4. Navy is the new black. Blauw is de kleur van 2017, zwart wordt vervangen door stijlvol donker blauw. Prachtig om te gebruiken in je interieur of in je garderobe.
  5. Marmer. Nog niet voorbij is de marmer trend. De marmer prints worden ontwikkeld op meubels, stoffen en op bijvoorbeeld behang. Voor de Nederlandse interieurs misschien wat heftig maar door het subtiel toe te passen oogt het toch wel heel erg stijlvol!
  6. Landelijk interieur. Landelijk is helemaal hip! Weg uit de drukte en naar je huisje op het platteland, deze sfeer geeft rust en gezelligheid. Gebruik natuurlijke materialen en vooral veel hout in meubels en voeg veel kamerplanten toe. Zo kom je heerlijk tot rust…
  7. Koper. Koper is nog steeds een populaire tint voor sierraden en woon accessoires. Het voegt warmte toe in je interieur en geeft een classy uitstraling. De koper trend is heel goed toe te passen in lantaarns, kandelaars en bijvoorbeeld lampen.
  8. Urban design. Naast de behoefte aan rust op het platteland trekken we juist voor de drukte en hippe omgeving naar de stad. Steden worden mooier gemaakt door prachtige architectuur, gevels worden terug gebracht in oude stijl en moderne accenten worden toegevoegd voor het perfecte plaatje van een stad.
  9. Cook yourself. Gezond eten, uitgebreid koken en luxe eten en dranken maken we tegenwoordig thuis. Met de komst van smartphone en tablet hebben we altijd de recepten bij de hand om met verse producten deze toprecepten te bereiden.
  10. Kamerplanten. Urban jungle: binnen of buiten, alles mag weer groen. Planten in de badkamer, op je werkplek en aan het plafond. Planten zorgen voor luchtzuivering in huis en werken stress verlagend. Dus snel naar het tuincentrum en haal ze in huis! Meer tips voor kamerplanten in huis lees je in de blog.

Ik ben benieuwd welke trend jij gaat volgen dit nieuwe jaar…

handtekening-marije-maisonbelle

Wil je meer lezen over de interieur-trends voor 2017? Je leest meer in de blog.

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *