Interieur – voorjaar 2019

5 februari 2019 Woon collecties,  woonbeurs,  Woonblog - Interieurblog,  

Interieur voorjaar 2019

Ik was weer uitgenodigd bij de Showup beurs in Noord Holland om de nieuwe voorjaars collecties te komen bewonderen. Showup is een vakbeurs voor de interieur- en gift branche waar elk voorjaar en najaar de nieuwe collecties worden getoond. De bezoekers zijn veel woonwinkels, webshops en bloggers. Het is altijd een leuke manier om collega’s te ontmoeten en inspiratie op te doen voor het komend seizoen. In deze woonblog geef ik tips, interieur inspiratie en deel ik mijn favorieten.

voorjaar interieur

Lente interieur

Het is nog volop winter: tijdens de beurs sneeuwde het zelfs nog. Wat is het dan heerlijk om alvast een beetje in de voorjaars stemming te komen! Bloemen, vrolijke kleuren en mooie collecties voor binnen en buiten: het voelde als een fijne lente dag!

Tip: kan je niet wachten tot het voorjaar aanbreekt? Haal alvast voorjaarsbloemen en bloembollen in huis: elke dag weer een feestje binnen!

Tropische interieur stijl

Misschien komt het dat we verlangen naar zonnige oorden… Dit woonjaar zien we veel tropische interieurs, zelfs in Nederland! Denk aan grote, tropische planten, palmen, veel manden en topische prints. Van botanische sierkussens tot gekleurde papegaaien op de wand: het mag dit jaar allemaal! Ook de Ibiza stijl is niet meer weg te denken. Natuurlijke materialen zoals ruw linnen wordt gebruikt in de slaapkamer en gecombineerd met Oosterse kussens en lampen.

Tip: Wil je die tropische sfeer ook in huis? Kies dan voor een groot gebaar als een stuk muur met palm behang of een paar tropische planten bij elkaar. Zo hoef je niet alles te veranderen en komt de stijl goed uit!

botanisch interieur

Jungle stijl bij Creative Lab Amsterdam  en botanisch servies van Gusta

interieur trends 2019

Ibiza stijl bij House Doctor en de prachtige, oosterse lampen van Zenza

housedoctor 2019

oosterse lampen

servies stoer natuurlijk

Natuurlijk, stoere producten van het nieuwe merk: Earthware 

Persoonlijk interieur

Meer persoonlijkheid in het interieur is helemaal 2019. Je interieur laat zien wie je bent, waar je van houdt en mag zeker origineel zijn. Daarom is het juist zo leuk om op de beurs speciale merken te spotten.

Tip: Je creëert een persoonlijk interieur met een ‘gallery wall’: een wand met prints bij elkaar. Kies mooie foto’s, posters of schilderijen uit, lijst ze in dezelfde lijsten in en maak hier een pronkwand van.

De ontwerpen van VisseVasse zijn al een paar jaar mijn favoriet, het merk uit Kopenhagen brengt el jaar weer nieuwe prints uit die je prachtig met elkaar kunt combineren. Je ziet de prints van VisseVasse in deze blog in mijn eigen huis.

Persoonlijke cadeaus horen hier eigenlijk ook bij. Een speciaal gedichtje op een houten plank, een speciaal kaartje of deze mooie krans of huisjes die je zelf in elkaar vouwt.

prints inlijsten interieur

Prachtige wanddecoratie van VisseVasse.

gewoon jip

Persoonlijke gedichtjes van Gewoon Jip.

krans papier

papieren huisjes

Papierkunst van Jurianne Matter

servies bitossi

Italiaans servies van Bitossi Home. Mooi om van te eten maar ook leuk om een wand mee te vullen!

Goed verhaal

Een goed verhaal heeft: Return to Sender. De handgemaakte producten zijn een waar cadeau voor jezelf of een ander. Het zijn originele producten die iets terug geven. Dit alles gemaakt met liefde en aandacht en het zorgt voor een betere toekomst voor de maakster. Return to Sender creëert werkgelegenheid voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Door een eerlijk loon te verdienen, kunnen ze aan de armoedecyclus ontsnappen en onafhankelijker worden. Dit is een deel van de prachtige servies collectie. Later in het jaar ga ik een styling opdracht doen met de mooie collectie.

Als je mij volgt op Instagram ben je als eerste op de hoogte van de leuke projecten die op het programma staan. Je krijgt een kijkje achter de schermen en ik deel hoe het er ‘in het echt’ aan toe gaat…

return to sender 2019

 

Het was een geslaagde beurs. Deze producten worden de komende tijd in de shops opgenomen. Het kan dus nog even duren voordat je het kunt bestellen maar het is zeker het wachten waard…

Wil je nog meer interieurtips en wooninspiratie? Lees dan verder in de woonblog. Ik kan je ook helpen met een interieuradvies, de mogelijkheden hiervoor vind je op de website.

Foto’s en tekst: Maison Belle #nospon #justfun

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *