Interieuradvies – een zetje in de goede richting

20 augustus 2019 Interieurontwerp,  Woonblog - Interieurblog,  

Interieuradvies

Wist je dat? Veel mensen balen van hun eigen huis als ze terug komen van vakantie. Het was heerlijk om helemaal weg te zijn en de zon en rust doen het altijd goed. Eenmaal thuis mis je de gezelligheid, zie je tot je schrik dat je huis nog lang niet af is of dat er jaren niks meer is gebeurd. Na de verhuizing zijn de meubels neergezet en ben je al lang blij dat de rommel weg is. Maar na de vakantie zie je het ineens heel scherp. Help!

Dus staat bij mij na de zomer de telefoon rood gloeiend. ”Ik voel me helemaal niet thuis in mijn eigen huis” is wat ik veel hoor. Maar daar kan met een interieuradvies veel aan gedaan worden: het is vaak eenvoudiger dan je zelf denkt.

Specialist inschakelen

Voor mij is het de uitdaging een passend interieuradvies te geven. Door er een specialist bij te halen zorg je ervoor dat je uit de vicieuze cirkel komt. Veelal wordt een interieur ingedeeld op de manier waarop de meubels stonden van de vorige bewoner van het huis. Of je hebt geen idee hoe het anders zou kunnen. Een van de belangrijkste en leukste dingen van mijn werk is de bewoners goed te leren kennen. Wie wonen er, waar houden ze van en wat is in hun dagelijks leven belangrijk. Hoe meer informatie ik krijg, hoe beter ik me kan verdiepen in een goed, passend eindresultaat.

En ik geef meteen huiswerk: ga samen of apart van elkaar op zoek naar interieur-foto’s die je aanspreken. Plaatjes die je op een of andere manier mooi vindt, ook al is dat heel anders dan wat je partner uitzoekt. Groot verschil in smaak: geen probleem. Zo zet ik de bewoners al vast in beweging. Uit deze foto’s kan ik een duidelijke lijn herkennen en zie ik welke ’woonstijl’ bij ze past.

De indeling van de ruimte is een van de belangrijkste basispunten. Hoe komt een ruimte het best tot zijn recht, hoe valt het licht het mooist en hoe blijft het licht, ruim maar ook stijlvol en comfortabel? Eenmaal samen aan tafel bespreken we de wensen en kom ik met tips en ideeën. Daaruit ontstaat in 3 uur een basis interieurplan, précies voor dit gezin. Leuk omdat ik meedenk en de bewoners zelf bepalen wat er wel en niet gaat gebeuren. Met stoffen en kleurstalen zoeken we de mooiste combinaties uit waar ze zelf mee aan de slag kunnen.

Daarna ga ik weer weg en kan het feest beginnen. Vol enthousiasme kan er verf worden besteld voor het eerste vrije klus-weekend. Om straks trots te zijn op hun eigen project. En het resultaat is bereikt met een beetje hulp en een zet in de goede richting. Nu kunnen deze mensen eindelijk gaan genieten van hun eigen thuis. En dan is het weer heerlijk om na je vakantie thuis te komen. Home Sweet Home: geniet van je huis!

Wooncolumn voor het ND 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van interieuradvies? Bekijk dan de pakketten op de Website.

wooncolumn-ND-Maison Belle

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *