Interieuradvies jaren 30 woning in Ede

27 januari 2014 Interieurontwerp,  Woonblog - Interieurblog,  

 Interieuradvies  jaren 30

In de blog laten we je meekijken in onze projecten. Dit is een prachtig vrijstaand woonhuis uit de jaren 30, in een bosrijke omgeving. Het huis werd volledig verbouwd voor optimaal comfort en veel woonruimte voor dit stoere gezin met 4 jongens.

In de oude situatie had woning een smalle woonkeuken, een woonkamer en-suite, waarvan een groot gedeelte weinig werd gebruikt omdat het aan de bos- en noordkant ligt en donker is. Er was een grote bijkeuken waar iedereen binnen kwam en door de kapstok, wasmachine en functie een rommelige uitstraling had. De werkkamer is klein en te donker om te werken, er was een grote garage die van binnenuit te bereiken is.

De woonwens van de bewoners was: meer licht, ruimte en een betere indeling in het huis met meer speelruimte voor de 4 jongens.

Interieuradvies

Wij hebben een interieurontwerp gemaakt om deze verbouwing te realiseren met plattegronden en perspectieftekeningen, daarbij is in het pakket compleet interieuradvies, advies gegeven in kleur gebruik, meubels en de nieuwe indeling.

De kamer-en-suite deuren kregen een boekenkast rondom. De twee kamers hebben nu een duidelijke functie. Aan de voorkant een leeskamer met houtkachel en in de achterkamer een grote elementen-bank met tv voor het hele gezin.

interieurontwerp Maison Belle

Interieurontwerp met nieuwe indeling en nieuwe meubels

Zithoek

Een grote elementen-bank zorgt voor een fijne zithoek bij tv en haard. De schouw en haard waren al aanwezig. Nu is de zithoek rondom de tv en de haard gezet zodat er optimaal van kan worden genoten. De losse elementen van de bank geven de bewoners de mogelijkheid om van opstelling te veranderen.

Door de nieuwe glasdeuren en ramen daarboven krijgt de woonkamer een zee aan daglicht binnen. De deuren zijn uitgevoerd in de stijl van de woning met glas in lood in de bovenramen.

glasdeur hal

zithoek elementenbank

interieurontwerp kamer en suite

piano hoek

interieurontwerp Maison Belle Apeldoorn

Voorkamer

Door de kamer-en-suite indeling is er voor een knusse ruimte ontstaan. Een fijne plek om een boek te lezen of om bij de houtkachel te zitten. Met opgroeiende kinderen is het fijn om ruimtes af te kunnen sluiten. Stoel Hidde in cognac leer is van Label van den Berg en werd het pronkstuk van de kamer.

erker stoel hidde label van den berg interieur styling Maison Belle

voorkamer jaren 30

Een grote verandering is dat een deel van de garage nu wordt gebruikt voor een stoere lounge-kamer en speelkamer voor de jongens. De muur tussen de keuken en de bijkeuken is verwijderd zodat er een heerlijke, grote eetkeuken ontstaat. Hier wordt nog verbouwd dus het resultaat volg nog.

Sfeercollage

De bewoners hebben een uitgesproken woonstijl met voorkeur voor retro design, oude elementen en warme kleuren. Belangrijk was dat de oude sfeer van de woning meer terug kwam en er meer daglicht naar binnen zou komen. Doordat de woning aan een bosrand gelegen is kwam er in de oude situatie weinig licht naar binnen. De witte muren, grote raampartijen en de spiegels in huis zorgen voor nog meer lichtweerkaatsing. De gordijnen met de gouden glas,meubels van cognac leer en gouden accessoires geven de sfeer van de vooraf gemaakte sfeercollage.

sfeercollage interieur ede

Foto’s en ontwerp: Maison Belle

Blijven lezen?