Kleur in huis met de Helleborus

23 februari 2016 Kleur,  Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  

Vooral in deze tijd van het jaar heb ik nóg meer behoefte aan bloemen en kleur. Zullen het de lentekriebels zijn?

Tuin:

De tuin is kaal maar vanaf Januari bloeit de Helleborus. Het wordt de kerstroos genoemd maar ik vind het vooral na de kerst een feest. Deze plant is er in wit en roze, vooral het diepe roze vind ik prachtig. In de tuin is het een makkelijke plant, hij kan op elke plek geplant worden. Van November tot in Maart zul je de prachtige bloemen zien, het geeft kleur in tuin. Ik vind ze prachtig in een grote pot op de tuintafel zodat we in het vroege voorjaar al wat moois hebben om naar te kijken.

maisonbelle-tuinplant

Interieur kleur:

Voor een binnenkijker bij ons thuis kocht ik diep roze, bijna paarse Helleborus voor op de salontafel. De kleur herhaalde ik in een paar details waardoor de bloemen nóg sprekender werden. Vanaf dat moment struin ik dit seizoen alle bloemenwinkels af om Helleborus te kopen voor in huis. In de winter zagen we de kleur: Marsala/ wijn rood in de interieurs. Voor het voorjaar wordt dat lekker fris in combinatie met pastel roze zoals kleur: Rose Quartz. Daar past deze bloem er helemaal bij. Gebruik deze kleuren in je interieur in een paar extra details zodat de bloemen nog beter tot hun recht komen. Een paar kussens, kaarsen of een beetje paars/rood in je decoratie en je huis heeft meteen een nieuwe, frisse sfeer. Een kleine moeite met een groots effect!

maisonbelle-helleborus

maisonbelle-interieurblog

Bloemstylist:

Een beetje creativiteit met bloemen is niet moeilijk, door te oefenen word je je eigen bloemstylist. Zet de bloemen in een mooie vaas of koop een plant en geef die een stoere pot. In deze foto’s zijn de bloemen op een hele mooie manier gebruikt.

  1. Knip ze af en leg ze in een schaal met water, zo drijven de bloemen in de schaal en heb je eens wat anders op tafel. Een beetje goud geeft je interieur een zonnige uitstraling.
  2. Zet een aantal vaasjes op een blad en geef ze allemaal een eigen boem. Wissel met kleur of gebruik juist verschillende maten vaasjes voor een speels effect.
  3. Knip de bloemen af en droog ze tussen een dik boek. Eenmaal gedroogd zijn ze prachtig in te lijsten voor een heel jaar lang plezier!

Ik ben benieuwd naar jullie manier om met bloemen kleur te brengen in huis. Laat een reactie achter onder de blog, zo inspireren we elkaar!

Foto’s: Boemenbureau Holland  en foto’s uit de binnenkijker bij Maison Belle – fotograaf Henny van Belkom

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *