Interieurontwerp verbouwing en renovatie rietgedekte villa

10 juli 2013 Interieurontwerp,  Portfolio,  Woonblog - Interieurblog,  

Heerlijk wonen in een prachtige, rietgedekte villa… Dit interieurontwerp is in 2013 gemaakt voor een prachtig, rietgedekte villa uit de jaren 30 in een bosrijke omgeving. De woning is jaren lang in bezit van een boswachter geweest, van binnen erg verouderd. De woning wordt volledig onder handen genomen met behoud van de mooie, oude elementen.

De nieuwe bewoners verlangen naar een sfeervol en landelijk interieur met authentieke kleuren, oud hout en Scandinavische details. Er zijn muren doorgebroken voor een praktische indeling. De volledige woning is gestuukt en afgewerkt in warm grijs. Er is een visgraat parket vloer gelegd en de keuken heeft oosterse tegels gekregen. Kijk en geniet mee van het ontwerp en het prachtige resultaat!

Interieuradvies

De ruime woonkamer heeft twee zithoeken gekregen. In de zijkamer is een televisiehoek gecreëerd zodat je apart kunt zitten voor het tv-kijken. De televisie is mooi verwerkt in een op maat gemaakte vakkenkast.

 

tvhoekjachtlaan

tvhoekbankjachtlaan

De grote zithoek in de woonkamer is gezellig om de nieuwe houtkachel geplaatst. In de erker is een extra zitplek op de brede vensterbank ontstaan.

zithoekjachtlaan

oudetafeljachtlaan

De bewoners zijn op zoek gegaan naar oude, industriële lampen. Deze twee lampen zijn echte blikvangers boven de eettafel geworden. Tussen de hal en woonkamer is een glasdeur geplaatst.

eethoekjachtlaan

eettafeljachtlaan

Door de parallel opstelling van de keuken, is er voldoende ruimte om uitgebreid te koken. Het Boretti fornuis met twee ovens biedt hier maximaal comfort.

‘Wij zijn ontzettend blij met de hulp die we hebben gekregen van Marije van Maison Belle. Zij heeft onze wensen vertaald naar papier. De hulp liep erg uiteen, van de kleuren op de muur tot het idee van een ingebouwde kast. Toen we vastliepen met de haard had zij ook weer passende oplossingen. Steeds rekening houdend met onze wensen. Hartelijk dank daarvoor! ‘ Maeike en Rens.

Ontwerp en fotografie: Maison Belle

Blijven lezen?