Interieurontwerp woning Ugchelen

1 december 2012 Interieurontwerp,  Woonblog - Interieurblog,  

Interieurontwerp

Dit interieurontwerp heb ik in 2012 gemaakt voor een ruime twee-onder-een kap woning in Ugchelen.Het ontwerp is gemaakt voor de verbouwing van de woonkamer en het aanschaffen van nieuwe meubels. Een gezellige, landelijke stijl met genoeg zitplekken voor als de hele familie bij de ouders thuis komt, was de wens. We hebben een kleurenpalet samengesteld met de serie Forel op de muren, wit houtwerk en meubels in warme taupe-tinten.

 

Zithoek

De nieuwe zithoek is gericht op de openhaard en op de televisie. Door een side-table of dressoir achter de bank te zetten ontstaat er van buitenaf een mooie inkijk en krijgt de zithoek een knus gevoel. De lampen zijn op deze manier heel mooi als blikvanger in de zithoek. Het kleurenpalet bestaat uit: een basis op de muren in de serie Forel, gecombineerd met oud hout en wit gelakte meubels. Accessoires kunnen een accentkleur krijgen zoals oud roze, diep rood of fris blauw.

 

 

Naast de haard is een tv-meubel geplaatst. Hierdoor kan de zithoek gericht worden op zowel de haard als de tv. Boven de televisie komt een serie lijsten met foto’s van de familie. Als extra optie een andere tafel en een luie stoel, in plaats van de hocker. In de hoek voor het raam staat een ongebruikte piano. De boeken in het huis worden hier geordend in de drie boekenkasten. Zo ontstaat er een heerlijke leeshoek voor het raam. De stoelen kunnen bij de zithoek geschoven worden.

Door de huidige ramen te vervangen voor openslaande deuren wordt de tuin meer bij de woonkamer betrokken. De volledige verbouwing is zoals het ontwerp uitgevoerd. De bewoners zijn erg blij met hun nieuwe interieur.

Ontwerp en schetsen: Maison Belle

Blijven lezen?