Interieurtrends 2017 – hangplanten

20 september 2016 Bloemen en planten,  Interieur trends,  Styling,  Woonblog - Interieurblog,  

Kamerplanten

Richting het nieuwe seizoen worden de interieurtrends van 2017 steeds duidelijker. In de interieurblog geef ik elke week inspiratie en tips hoe je deze woontrends in je eigen huis kunt toepassen. Vandaag blog ik over: hangplanten. “Kamerplanten zijn helemaal terug van weg geweest”

Waar we een jaar geleden voorzichtig weer begonnen met wat vetplanten en cactussen in terracotta worden de kamerplanten steeds uitbundiger. Dit nieuwe seizoen maak je met liefde ruimte in je interieur vrij voor grotere planten. En net als vroeger zetten we ze weer op een hoek van een kast en hangen ze op in macrame-hangers en hangpotten. Net als elke trend is het vroeger al geweest en komt het weer eens terug. Misschien moet je er nog even aan wennen maar door planten op te hangen of te laten hangen ontstaan er hele leuke creaties in je interieur. Een lege hoek oogt ineens mooi fris en ingericht.

Mooiwatplantendoen heeft de hangplant uitgeroepen tot plant van de maand September. Om er maar eens wat extra aandacht aan te geven en ons te inspireren hoe en waar we ze dan kunnen laten hangen.

 

Keuken

Waarom niet? Zet een mooie plant op het aanrecht of kies voor een hangplant op een kastje, plank of aan een keukenrek. Het geeft je keuken meteen een frisse uitstraling. Let er wel op dat de plant niet te groot wordt dus houd het compact in de keuken. Een beetje bijknippen zorgt ervoor dat de plant groeit zoals jij dat wil.

Je kunt in de keuken ook voor verse kruiden kiezen zodat je ze direct kunt knippen bij het koken.

 

 

Woonkamer

Boekenplanken of kasten in de woonkamer zijn niet alleen om op te bergen. Ze dienen ook als pronkplek voor je mooiste spullen. Geef daarom je mooiste planten de ruimte zodat ze ook echt gezien kunnen worden.

Of maak een ruime plaats vrij voor een xxl pot met een mix aan planten. Door te kiezen voor hangplanten wordt je groene hoek niet te hoog. Een krukje of bankje zorgt ervoor dat de planten beter in beeld komen dus meer aandacht krijgen in je interieur.

Let er goed op waar je ze in de woonkamer zet en hoeveel licht daar komt. Bij een tuincentrum of bloemist kunnen we advies geven welk soort er het best kan staan.

 

 

Badkamer

Ook in de badkamer geeft een plant een mooie, verzorgde uitstraling. Let er ook hier op hoeveel ruimte er is. In een grote badkamer mag de plant een echte eyecatcher worden. Zoals deze grote pot waar meerdere soorten hangplanten in zijn gemengd. Bij een gemiddelde, kleine badkamer is het beter om het bij 1 soort te houden en een compacte variant te kiezen. Op een plankje of randje kan een plant al heel gezellig staan.

 

 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd, veel groenplezier!

handtekening-marije-maisonbelle

Bron foto’s: Mooiwatplantendoen

Blijven lezen?

3 reacties op Interieurtrends 2017 – hangplanten

  • Rosanne zegt:

    Gaaf hoor hangplanten. Ik heb laatst een leuk bijzettafeltje gekocht met daarop een super grote vaas. Er zit nu nog niets in maar ik denk dat ik er hangplanten in ga doen. Echt super leuk. Dat ik dat zelf niet eerder heb bedacht.

  • Rosanne zegt:

    Gaaf hoor hangplanten. Ik heb laatst een leuk bijzettafeltje gekocht met daarop een super grote vaas. Er zit nu nog niets in maar ik denk dat ik er hangplanten in ga doen. Echt super leuk. Dat ik dat zelf niet eerder heb bedacht.

  • Maison Belle zegt:

    Hallo Rosanne, wat leuk om te horen. Succes met de styling van de hangplanten! Groet, Marije – Maison Belle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *