Interieurtrends – bloemen en planten

20 oktober 2016 Bloemen en planten,  Interieur trends,  Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  

Trendlunch 2017

Vorige week was ik als blogger bij de Trendlunch van Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl. Een prachtige organisatie die via de websites en campagnes heel veel inspiratie geeft hoe we bloemen en planten in ons interieur kunnen toepassen.

De trendlunch is een jaarlijks event waar een presentatie wordt gegeven van de nieuwste trends en deze worden gepresenteerd in diverse stijlkamers. Wat een boost aan inspiratie en één ding staat vast: groen is niet meer weg te denken uit onze interieurs. Dus wie nog geen kamerplanten in huis heeft gehaald: op naar de bloemist of het tuincentrum en vul je interieur met fris en natuurlijk groen.

“Helemaal van nu: meer kamerplanten en bloemen in huis!”

maisonbelle-trendlunch-interieurblog

Bloemen en planten in huis

Belangrijk om deze planten en bloemen toe te voegen is om te weten wat bij je interieur-stijl en bij de trends van nu passen. Niet helemaal onbelangrijk is de verzorging van de planten zoals: “kan die mooie Kamerlinde wel in de donkere hoek van de kamer?” Maar het oog wil ook wat dus we halen vol enthousiasme een aantal planten en bloemen in huis die we zien in de sfeer-beelden  die het ons makkelijker maken om de juiste keuzes te maken. De bloemist kan je goed adviseren welke verzorging de bloemen en planten nodig hebben.

Bloemen en planten trends voor 2017

Trend 1: Harmonize

In deze drukke tijd zijn we op zoek naar rust en dat vinden we in de natuur. Daaruit ontstaat veel behoefte aan het terug gaan naar de natuur en meer natuur in onze interieurs. In deze stijl vinden we natuurlijke materialen met veel contrast en verschillende structuren. Rustige kleuren met veel groen en zachte toevoegingen als lila, roze en zacht geel.

Al dat moois komt prachtig uit tegen de zwarte muren.

maisonbelle-bloemen-planten-interieur

Trend 2: Equalize

In de hoofdrol staat harmonie tussen kleuren, vorm en materialen. Groen mag doorlopen van binnen naar buiten dus binnen worden muren met planten bekleed als een groene basis. Strakke vormen, bijzondere combinaties, veel kleur en een beetje lef hoort bij deze stijl.

maisonbelle-groeninhuis-bloemstuk-interieurblog

Trend 3: Rebel

Rebels en gewaagd: lekker gek en vergeet de humor niet te gebruiken. Veel kleur en eigenlijk zijn er geen vaste regels. Je ziet onverwachte combinaties, veel kleur, veel designs en bloemen en planten met opvallende kleuren en vormen. Mix en match!

maisonbelle-bloemstyling-kleurrijk

Trend 4: Energise

In de lijn van gezond eten, meer energie en goed voor jezelf zorgen worden planten in deze trend gebruikt als luchtzuiveraars in huis. Met een knipoog naar sport-kleuren, -strepen en gevierde prestaties zijn er kransen en rozetten gemaakt van bloemen. In kleur zien we veel geel en rood en soms strepen, voor een sportief accent.

maisonbelle-plantentrend

Belangrijk bij trends: kies de items die echt bij jou en je huis passen. Experimenteren mag natuurlijk want zo groeit je interieur met je mee! Benieuwd naar wat de kamerplanten en bloemen van 2017 gaan worden? Volg de blog voor heel veel groen- en interieur-inspiratie.

 

Foto’s: the Gardeners

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *