Interview met de interieurspecialist – over hout in je interieur

6 juli 2015 Woonblog - Interieurblog,  

5 vragen aan interieurontwerper door Haan Objecten

 ‘De interieurspecialist vertelt’ Hierin vertellen interieurontwerpers en stylisten gepassioneerd over allerlei woononderwerpen.

De charmante interieurspecialist Marije Develing verzorgt de aftrap van dit nieuwe thema, ik heb haar  een aantal vragen gesteld en hieronder lees je haar verhaal.

Maar eerst wie is Marije?
Marije Develing is interieurontwerper en woonblogger van Maison Belle in Apeldoorn. In haar dagelijkse werk geeft ze interieuradvies en blogt enthousiast en met passie over interieur, trends en woonontwikkelingen.

Haar website vind je hier: Maison Belle.

Mijn 5 vragen aan Marije Develing:

1. Een houten tafel op een houten vloer. Zijn er aandachtspuntjes waar je dan speciaal op let?

Kies van te voren een kleurenpalet waar je als basis in je interieur mee gaat werken. Dus wil je warm of juist koel, vergrijsd hout? De vloer bepaalt een groot deel van de sfeer. Kijk dus goed naar hoe licht in huis is en hoe licht of donker je de tint van de vloer kiest. Mooi is om die kleur hout terug te laten komen in de meubels. Maar een tafel exact hetzelfde als de vloer is lastig te vinden en soms ook wat saai. Je kunt ze dezelfde behandeling met was of olie geven zodat het hout naar elkaar toe kleurt. Of kies juist voor een contrast zoals een lichte vloer met donker houten tafel. Als de kleuren hout niet heel mooi matchen kan je altijd kiezen voor een vloerkleed zodat het hout niet op het hout staat.

2. Hoe zou jij het liefst omschrijven wat hout voor je doet in huis?

Ik ben gek van natuurlijke materialen zoals hout. Het zorgt voor een rustige basis in je interieur. Hout kan van stoer tot klassiek worden afgewerkt zodat het eigenlijk in elke woonstijl past. Hout geeft je interieur warmte en zorgt voor een behaaglijk gevoel. Eigenlijk verveelt het nooit en bovendien kan je massief hout zo behandelen dat het ook met de trends mee kan gaan.

3. Een doorleefd houten kastje in een modern interieur. Zo laten of een likje verf geven?

Een oud houten kastje kan prachtig worden met een nieuwe laag verf. Net waar je voorkeur naar uit gaat. Belangrijk is of je houdt van netjes of een beetje slordig. Wil je het interieur netjes en verzorgd houden dan kan het zijn dat een nieuwe verf laag op het kastje van oma het pronkstuk in huis wordt. Vind je het nou leuk om zo nu en dan iets echt ouds in huis te zetten? Geef een oud kastje dan een lekkere schoonmaakbeurt, laat hem verder zo of schuur hem wat bij en geef hem een mooie plek in huis. Juist om te laten zien dat niet alles perfect hoeft te zijn. Zet op een laag kastje mooie woonaccessoires en hang er een spiegel of lijst boven. Dan maak je het tot jouw persoonlijke pronkstuk.

4. Heb je zelf iets van hout in huis (vloer, kastje, oud bezit..) waar je echt dol op bent en alle trend doorstaan heeft? Wil je er iets over vertellen?

Dat is absoluut mijn oude dekenkist die ik als eerste ‘meubelstuk’ kocht toen ik op kamers ging. Ik vond hem voor weinig in een Kringloopwinkel. De kist is zwart met een hoop butsen en beschadigingen. Er staat met witte verf een naam op die niet meer goed te lezen is. Hij heeft overal al gestaan en is gebruikt van zitplek tot speelgoedkist. Ik ben er echt aan gehecht, deze ‘schat’ gaat nooit de deur meer uit. Soms staat ie in de hal en later weer in de slaapkamer, omdat in van veranderen houd. Maar overal staat ie mooi en is de kist heerlijk functioneel vanwege de bergruimte binnenin.

5. Heb je tot slot nog iets wat je de lezers mee wil geven als het gaat om warmte en sfeer maken?

Mijn advies is: ga op zoek naar je eigen stijl. Selecteer interieur-foto’s die je mooi vind. Waarom vind je iets mooi en wat spreekt je aan? Zo ontdek je je eigen woonstijl. Zorg voor een warme en rustige basis in je interieur. Dit bereik je met zachte natuurtinten, gecombineerd met hout en zwart en wit. Fellere kleuren kun je toepassen in woonaccessoires, zo is het ook leuk om trends en modekleuren te gebruiken in de accessoires zoals kussens, vazen, kaarsen en prints in lijsten aan de muur. En werk met persoonlijke stukken zoals dat oude kastje van oma, boeken en foto’s of een vaas die je ooit meenam van vakantie. Op die manier ontstaat er een interieur wat echt bij jou past en waar je tot rust kunt komen.

Marije erg bedankt voor het delen van jouw enthousiaste verhaal, inspiratie en ideetjes! Veel succes met ontwerpen en bloggen.

Lees meer tips van interieurspecialisten op www.haanobjecten.nl

Beginbeeld: Wandobject van drijfhout van Haan Objecten.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *