Je eigen moodboard maken

5 oktober 2017 Woonblog - Interieurblog,  

Interieur moodboard

De beste manier om je woonstijl vast te stellen is door het maken van een moodboard. Een moodboard maken geeft je inzicht in de manier waarop de verschillende elementen van je schema bij elkaar zullen passen. Hoe doe je dat?

  • Gebruik Pinterest en maak hier een eigen map met afbeeldingen. Print je favorieten uit of verzamel knipsels uit tijdschriften en kranten.
  • Wat je nodig hebt is: een groot stuk karton of een stuk muur, lijm punaises of washi tape. (dat gaat weer makkelijk van de muur af)
  • Lijm de plaatjes en stalen van stof of vloerbedekking op het karton en voeg staaltjes van verfkleuren die je overweegt.
  • Laat je partner of kinderen ook een eigen moodboard maken. Zo krijgt iedereen ruimte voor inbreng.

 

moodboard maken

 

Als je klaar bent met het  moodboard maken, heb je de basis van je interieurplan. Je kunt nu beoordelen of de verschillende elementen met elkaar combineren. Vraag jezelf af of de combinatie er misschien te veilig, saai of eentonig uitziet. Als dat zo is, wat moet je dan veranderen:

Vier vragen en antwoorden om je hiermee te helpen:

  1. Zou een uitspringende kleur helpen? Kies een kleur die in de kleurencirkel tegenover je hoofdkleur ligt. Deze contrasterende kleur brengt wat leven in het kleurenpalet.
  2. Zijn de kleuren en materialen allemaal in de dezelfde toon? Als dat zo is, kan dat ervoor zorgen dat het kleurenschema saai is. Donkeren en lichtere tinten voegen diepte toe: zie ze als schaduw en accenten.
  3. Ziet het er allemaal wat glad en eentonig uit? Variaties in dessins en textuur voegen wat extra’s toe. Een paar vloerkleden, geweven tweed kussenhoezen en foulards doen wonderen.
  4. Heb ik te weinig accessoires meegenomen in mijn plan? Zou wat glans van zilver, glas of goud of wat warmte van hout of steen mijn plan oppeppen?

Ga hiermee aan de slag en neem er de tijd voor, op deze manier ontstaat er meer duidelijkheid over je voorkeur en woonstijl. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan interieuradvies aan en ik help je graag  bij het maken van een goed interieurplan.

 

Blijven lezen?