Je eigen spa

17 november 2016 Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Thuis spa

Terwijl het buiten koud is, kan je ondertussen lekker binnen ontspannen van het warme water. Dit is het begin van een heerlijke periode om jezelf regelmatig te verwennen met een relax/ spa moment. Met de opkomende trend van het hebben van een eigen jacuzzi aan huis, in de tuin of op je balkon, hoef je helemaal niet meer voor een spa treatment naar de Wellness Center. Met een jacuzzi tover je elke buiten-ruimte om tot een luxe plek om op elk gewenst moment te ontspannen in eigen omgeving. Wat is er nu fijner om na een drukke werkdag, met je partner te genieten van deze luxe? Of wat dacht je van een vet feest met je vrienden in een hot tub of bubbelbad?

 

hot tub

 

Jacuzzi in de tuin

Het warme water werkt ontspannend en heeft een genezende kracht. Het water en de massagejets nemen spanning in vastzittende spieren weg en brengt de bloedcirculatie op gang. Dat therapeutische effect van een Jacuzzi blijkt het grootst wanneer de buitentemperaturen flink lager zijn dan de temperatuur van het water. Dus laat die kou maar komen en maak er goed gebruik van…

Je eigen hot tub of jacuzzi kennen we van beelden uit Scandinavië en bijvoorbeeld Rusland. Daar worden deze verwarmde baden intensief gebruikt. Waarom nemen wij deze goede gewoonte niet gewoon over? Door de vaste watertemperatuur van rond de 38 graden zijn ze het hele jaar door te gebruiken. Een Jacuzzi heeft bovendien veel minder onderhoud nodig dan een zwembad. Ook hebben de nieuwe baden minder energie nodig om warm te blijven.

 

Jacuzzi aan huis

Nu wordt ook in Nederland een eigen jacuzzi in de tuin steeds toegankelijker. Je hoeft hier zelfs geen grote tuin voor te hebben want je plaatst hem zo in de hoek, op een balkon of op een dakterras. Met een buiten-douche en een paar ligbedden of relax-stoelen maak je het echt helemaal af.

TIP: Let er wel op dat de constructie van een dak of balkon het gewicht kan dragen.

Ben je van plan om een Jacuzzi aan te schaffen?Je kunt een kant en klare whirlpool kiezen of deze helemaal naar wens laten samenstellen. Dan kies je het aantal zitplaatsen, verlichting, bepaalde massagejets of zelfs een televisie aan boord. Het is maar net waar jouw wensen liggen. Voor een groot aanbod whirlpools en spa’s kun je terecht bij Fonteyn in Uddel. Neem de tijd om te vergelijken, laat je adviseren en neem een “proefbad” om het bad optimaal te ervaren.

 

jacuzzi blog

 

Ik wens je een fijn najaar: relax!

handtekening-marije-maisonbelle

Een samenwerking met Fonteyn

Blijven lezen?

5 reacties op Je eigen spa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *