Jeans in je interieur – styling

26 april 2017 ND column,  Woonblog - Interieurblog,  

Jeans blauw

Jeans is de meest gedragen stof op de wereld. Leuk om te dragen maar nu ook helemaal hip voor je interieur. Waarom eigenlijk niet? Er wordt gezegd dat een goede spijkerbroek een must is in elke garderobe. Jeans is tijdloos en kan bij elke stijl, of je nu kies voor stoer of klassiek. Een spijkerbroek kan altijd. Misschien is dat wel de reden waarom jeans nu ook in je interieur gebruikt kan worden. De kleur denim drift is zelfs gekozen als dé kleur van 2017. Behang, meubels en vloerkleden worden in verschillende denim stijlen ontworpen. Natuurlijk hoef je helemaal niet mee te waaien met alle trends. Pas het alleen toe als je er echt enthousiast over bent en geef het je eigen draai. Misschien is je interieur wel toe aan een re-styling, ben je aan het verbouwen of verhuizen. Dat zijn leuke momenten om je in kleuren en trends te verdiepen.

 

1. Jeans op de muur

Denk er dan eens aan om jeans subtiel aan je interieur toe te voegen. Dat kan door één muur in de kleur Denim Drift te schilderen. Of je kiest voor een jeans print op het behang. Dat kan heel subtiel een structuur zijn of een doorleefd patroon. Belangrijk bij het kiezen van de juiste kleur is om vooraf met een staal te kijken of de tint goed past in het huis. Door het bij verschillende momenten van de dag te bekijken zie je vooraf goed hoe het overkomt.

Tip: Zorg er voor dat niet álles blauw wordt en combineer met zachte kleuren en natuurlijke materialen. De kleur van hout, rotan of cognac leer maakt het geheel wat warmer.

 

2. Jeans op de vloer

Ben je op zoek naar een nieuw vloerkleed? Er zijn jeans vloerkleden te koop. Van licht tot donker blauw met een doorleefd effect en verschillende patronen. Mooi voor de zithoek, de hal of voor de slaapkamer. Wil je zo nu en dan van kleur wisselen dan kies je twee verschillende vloerkleden, die wissel je af en toe eens om.

 

Karpet jeans Desso

3. Recyclen

Alles nieuw is helemaal niet leuk. Juist oude spullen met een verhaal geven een interieur karakter. Dus was je kussens of gordijnen met textielverf en geef ze een jeans wassing. Je herkent ze niet meer terug! Ook woonaccessoires zoals vazen, kandelaars en schalen kun je een andere kleur geven met een spuitbus verf. Kies voor een diepe kleur blauw en geeft ze een metamorfose.

Tip: Gooi die oude spijkerbroek niet weg! Ze zijn leuk om kussens van te maken, knip de pijpen er van af, vul met tussenvulling en stik ze dicht. Zo heb je een heel origineel kussen!

 

4. Interieurstyling

Ben je gek op het veranderen van je interieur? Maak een paar series van woon-accessoires zodat je makkelijk van kleur kunt wisselen. Als de basis goed is breng je kleur aan met een paar kussens, kaarsen en bloemen. De andere kleuren zet je bij elkaar op zolder zodat je kunt wisselen bij veranderdrang. Vroeg of laat komt het wel weer terug!

 

Blauw kleuren verf - flexa Denim Drift

 

Foto’s 1. en 3. Desso 2. BN Wallcoverings 3. Flexa 

Deze column is geschreven door Marije Develing voor het ND bijlage Leven April 2017

 

 woon column ND Marije Develing

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *