Kamerplant van de maand: Kalanchoë

4 juli 2017 Planten en bloemen,  Woonblog - Interieurblog,  

Kalanchoë

Dat kamerplanten razend populair zijn, dat heb je vast wel gemerkt maar ook kamerplant Kalanchoë is weer helemaal hip. We zien de kamerplanten weer volop terugkomen in de Nederlandse en buitenlandse interieurs. Na een periode met weinig planten in huis, zijn ze meer dan welkom!

Bij het geven van interieuradvies komen er ook veel vragen over kamerplanten. Zo was ik laatst bij een jong gezin met een gezellig huis. Ze waren op zoek naar eenheid voor een knusse maar ook rustige basis in huis. We hebben samen een nieuwe indeling gemaakt en mooie kleuren uitgezocht, de voorkeur ging uit naar een mooie groentint op de muren. Groen wordt nog krachtiger door er een aantal kamerplanten bij te gebruiken maar ze hebben beide geen groene vingers en de meeste planten overleven het niet. We zijn samen naar het tuincentrum gegaan en hebben een paar potten uitgezocht die gevuld werden met vetplanten. Stijlvolle en mooie planten, die weinig onderhoud nodig hebben. Vetplanten zijn dan ideaal, geef ze af en toe een beetje water en ze slaan het op in hun dikke bladeren. Ik ontving een aantal weken later een mail dat de planten het nog steeds doen!

 

Kalanchoë kamerplant

De plant van de maand Juli is zo’n mooie vetplant: Kalanchoë, een vetplant met fris groen blad en vrolijk, gekleurde bloemen. Zo heb je een combinatie van een boeket en kamerplant in één. Dit is zo’n voorbeeld van een vetplant die zichzelf goed in leven houdt. De Kalanchoë hoort bij de vetplanten familie en heeft wel 125 verschillende soorten. Wij zijn het meest bekend met de variant met de kleine bloemetjes. Deze plant groeit in China, Zuidoost Afrika en Madagaskar in het wild.

 

kamerplant kalanchoë woonblog

 

Interieur styling

Kamerplanten passen echt in elke woonstijl, ook de Kalanchoë is in veel verschillende interieurs te gebruiken. De manier van styling bepaalt een groot deel van de uitstraling. In een landelijk interieur staat de plant prachtig in een romantische mand, terwijl een paar planten in een grote, moderne bloempot perfect passen bij een strak, design interieur. De kleur van de bloemen varieert van fel rood, fuchsia roze, helder geel tot eenvoudig wit. De bloemen zorgen voor een vrolijk interieur, terwijl de plant ook nog eens zorgt voor gezonde lucht in huis.

Kies je favoriete kleur en vul een paar mooie potten met de Kalanchoë. Op de foto’s is goed te zien hoe creatief je de plant kunt stylen. Op de vensterbank, als ‘boeket’ op tafel, in de tuin (zolang er geen nachtvorst is kan ie buiten) of als kleurrijke wand aan het plafond.

 

kamerplant kalanchoë blog

 

Verzorging Kalanchoë

De Kalanchoë is snel tevreden, hij kan zowel in de volle zon als in een donkere hoek staan. Belangrijk is dat de plant niet té nat wordt, geef hem pas water als de grond droog aanvoelt. In de zomer mag de grond iets vochtiger dan in de winter. De plant kan een tijd zonder water zonder water wat ideaal is als je op vakantie gaat of gewoon geen groene vingers hebt. Als er bloemen uitgebloeid zijn volgen er vaak snel weer nieuwe knoppen. Wil je meer kleur in huis? Maak dan een groepje van verschillende kleuren Kalanchoë’s op een tafeltje of op de vensterbank. Doordat ze bij elkaar staan ontstaat er een vrolijk, gekleurde hoek in huis.

 

kamerplant kalanchoë vetplant styling

 

Winactie

Deze actie is verlopen. Om deze maand éxtra feestelijk te maken mag ik een kamerplant Kalanchoë pakket weggeven. Wat moet je hiervoor doen? Reageer op de blog, via Facebook of op Instagram en vertel waarom jij zo graag dit pakket zou willen winnen. De winnaar wordt op 26 Juli bekend gemaakt.

Meer woon- en tuininspiratie lees je in de interieurblog.

In samenwerking met Bloemenbureau Holland / Mooiwatplantendoen.nl


Één reactie op Kamerplant van de maand: Kalanchoë

  • Mira Schuttevaar zegt:

    Wat een superleuke actie en interessante blog! Ik woon sinds januari in een nieuwbouwhuis en ben nog zoekende qua kamerplanten. Maar de Kalanchoë is zeker een kanshebber, want eerlijk is eerlijk ik heb geen groene vingers en deze plant is volgens mij wel makkelijk te onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *