Kerst ideeen 2019 – zelfmaken

20 december 2019 D.I.Y. Zelfmakers,  Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  

Kerst ideeen 2019

Met de kerstdagen op komst maken we het thuis extra gezellig. Een kerstboom, veel lichtjes en mooie kerstdecoraties. Voor deze blog ging ik op zoek naar kerst ideeen 2019. Kerststukjes maakten wij vroeger op de zondagsschool en de kaars mocht tijdens kerstavond voor het eerst aan. Wat waren wij dan trots op ons zelf gemaakte kerststuk. Inmiddels was ik toe aan andere kerst ideeen dan het kerststukje maar zelfgemaakt blijft natuurlijk leuk. Ik maakte van een glazen kerstbal als hangende kerststukjes en een mooie kersstkrans voor boven tafel. Heerlijk om te doen op een vrije middag met een kop warme chocolademelk of in de kerstvakantie samen met de kinderen.

kerst ideeen kerstballen vullen

Kerst ideeen: kerstballen vullen 

Benodigdheden:

  • Transparante kerstballen vb Intratuin 1 euro p.st. Er zijn ook speciale kerstballen om te vullen, deze zijn wat duurder maar vaak ook groter waardoor er meer of grotere decoratie in past.
  • Groene takjes zoals eucalyptus, dennengroen, rozenbottels, veertjes enz.
  • Schaartje.
  • Mooi touw.

Stap 1
Knip kleine stukjes af van het groen. Let erop dat het door de opening van de kerstbal past.

Stap 2
Open de kerstballen en duw voorzichtig het groen erin. Grote takjes passen niet dus kies voor de dunne exemplaren. Eucalyptus kan je oprollen zodat het er precies doorheen past. Van de veertjes kan je er meerdere in 1 bal doen.

Stap 3
Sluit de kerstballen en klaar ben je! Met een krijtstift kan je er nog een leuke tekst op schrijven. Zo kan je ze ook op de kerst-tafel leggen bij het diner. Zo weet iedereen waar zijn of haar plekje is.

Stap 4
Geef de gevulde kerstballen een mooi plekje in huis. Hang ze in de boom, leg ze op een schaal of hang ze apart in een groepje. Klaar!

kerstbal diy

kerst diy

Kerst ideeen: kerstkrans maken

Benodigdheden:

  • Groene takjes zoals dennengroen, rozenbottels, bessentakken enz. (droogbloemen kan ook)
  • Schaartje.
  • Dun ijzerdraad.
  • Ronde ring of takje die te buigen is tot een rondje.

Stap 1

Gebruik een metalen ring als basis. Heb je die niet? Zoek dan naar een tak die te buigen is tot een rondje en zet hem vast met ijzerdraad. Dit wordt de basis van je kerstkrans.

Stap 2

Knip het groen en bessentakjes op de maat voor de onderkant van de krans. Mooi bij deze stijl is dat het groen alleen onderin zit en de rest van de ring niet gevuld wordt.

Stap 3

Leg het groen mooi op de ring en zet het vast met dun ijzerdraad. Ik draai het rond de ring en knip het pas af als het eerste groen vast zit.

Stap 4

Decoreer met bessentakjes of droogbloemen op het groen en zet dit ook vast met een ijzerdraadje. Zorg ervoor dat je het draad zo weinig mogelijk ziet door het groen er overheen te laten vallen.

Stap 5

Stylen maar, hang de krans boven de kersttafel of leg ze op tafel als tafel decoratie. Mijn krans was binnen 10 minuten klaar en staat zo gezellig!

kerstkrans maken

Tip: Je kunt de kerstballen en krans ook vullen of versieren met kunstsneeuw, glitters en meer kleur. Kies een thema voor je kerststyling en pas het daar op aan. Tijdens de kerstdagen kunnen de zelfgemaakte kerstballen en kransen ook op tafel worden gelegd om het extra feestelijk te stylen tijdens het kerstdiner.

Meer leuke kerst ideeen en inspiratie vind je in de blog.

kerst ideeen 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze column is geschreven voor het ND leven december 2019.

 

 

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *