Kerst inspiratie in warme kleuren

2 december 2012 Woonblog - Interieurblog,  

Kerst decoratie

Wat een heerlijke tijd is de winter om het in huis gezellig te maken. December is begonnen, het wordt nu echt koud en we trekken ons steeds meer terug in huis. Langzaam bereiden we ons voor op de feestdagen en maken we ons huis daar klaar voor. Leuk maar elk jaar ook best lastig, wat doen we dit jaar met de boom en wat komt er op het menu? Een ding is duidelijk: een overdosis aan kerst-decoratie is vaak geen succes. Houd het simpel, maar feestelijk, kies voor een vast kleurenpalet en hou je daar aan. Daarmee bereik je veel meer. We hebben voor deze maand een aantal blogs geschreven om je te inspireren.

kerst decoratie

Kleuren

Kies voor de kerstdecoratie een kleurenpalet van maximaal 4 warme en diepe tinten. Natuurlijke kleuren zorgen voor een stijlvol geheel, combineer met natuurlijke materialen en koper en goud als feestelijke toevoeging. Wil je wat meer kleur? Voeg een felle kleur toe aan deze basis, je zult zien dat dat genoeg is. Kies op basis van een kleurenpalet je kerstversiering uit, ga kritisch door je kerstvoorraad heen om te bekijken of deze kleuren er tussen zitten. Soms is 1 nieuwe kleur kerstballen erbij al genoeg voor een totaal ander effect.

Kerstboom

Uit onderzoek blijkt dat traditie weer mag, het is juist helemaal hip om jaarlijkse tradities terug te laten komen. Dus maak je eigen familie tradities als je die nog niet hebt. Samen een kerstboom uitzoeken en versieren kan er al een zijn. Na 5 december mag de kerstboom uitgezocht worden. Heb je nou geen zin in een echte kerstboom?  Je kunt meer uit de natuur halen zoals takken uit de tuin of takken in het bos na een flinke storm. Vul een pot of een vaas met zand en zet er een aantal takken in. Versier ze met kerstballen of een paar eenvoudige sterren. Geef je ‘boom’ een mooie plek in huis zodat het het middelpunt wordt. Op een tafeltje, of voor het raam op de vensterbank. Voor een extra feestelijk effect wikkel je er lichtjes in.

kerstdiner tafel dekken

Kaarsjes

Veel kaarsen maken je winterhuis zo gezellig, vooral als het al zo vroeg donker wordt. Kaarsjes op tafel, een groepje kandelaars op de piano of op een dressoir. Kies mooie kaarsenhouders die passen bij je interieur en bij de kerstdecoratie. Bij voorkeur in je interieur stijl zodat je ze ook na de kerstdagen nog kunt laten staan want de winter is nog niet voorbij. Een openhaard of houtkachel geeft zo’n knusse sfeer in huis. Bovendien is de schouw een prachtige blikvanger om te versieren. Met een groot dienblad op tafel kan je alle kanten op: kaarsjes, kerstballen of wat dennenappels  bij elkaar en klaar ben je.

 

Kerstdiner

Natuurlijk zijn de feestdagen het perfecte moment om veel tijd met elkaar aan tafel door te brengen. Warme chocolademelk na een flinke boswandeling, zelf gemaakte appeltaart en uitgebreide diners. Door de tafel extra mooi aan te kleden, maak je elk diner feestelijk.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *