Kerst trends 2016

9 december 2016 ND column,  Woonblog - Interieurblog,  

Wat een heerlijke periode is dit: December, feestmaand. Voor een interieur freak als ik is dit de mooiste maand om het huis éxtra gezellig te maken. In de aanloop op de feestdagen deel ik de kerst trends van dit jaar. Ik wil je hiermee inspireren en helpen om een stijl te kiezen. Hiermee voorkom je dat het huis een overdaad aan versiering krijgt. Door in een thema te werken ontstaat er een stukje houvast en een mooie, feestelijke styling.

Zoek in de kerst decoratie en koop er eventueel wat nieuws bij. Door je eigen mix wordt je interieur nog persoonlijker.

maisonbelle-kerststijl-traditioneel-riverdale

Stijl 1: Traditioneel

Kerst-styling in rood, groen met zilver of goud. Een tijdloos succes! Met wat extra wit voorkom je dat het geheel té bont wordt. Groen uit de tuin of van de bloemist geeft deze stijl een traditionele winter-sfeer. Traditioneel is niet ouderwets, juist niet! Het is juist helemaal hip omdat tradities juist zo fijn en gezellig zijn.

Stijl 2: Glitter en glamour

Geef je interieur een luxe en chique sfeer door diepe kleuren te combineren met glitters en glans. Hierbij is het mooi om de trend kleuren diep blauw wijn rood of flessen groen als thema te kiezen. Je maakt het extra feestelijk met goud of koper en heel veel glitters. Fluweel past hier ook heel erg mooi bij en geeft een extra rijke uitstraling. Geef oude kerstballen eventueel een nieuwe kleur.

 

maisonbelle-kerststijl-winter-wonderland-riverdale

Stijl 3: Winter wonderland 

In Scandinavië wordt veel wit in de interieurs gebruikt. Het geeft de sfeer van een winters sneeuwlandschap. De donkere dagen worden extra verlicht door veel wit-tinten en éxtra veel lampjes en kaarsen. Spuit kunst sneeuw in de kerstboom en sorteer op zolder of in de winkel naar alleen maar witte decoraties. Het maakt niet uit als de kleur wit verschillend is, dat geeft juist een mooi effect. Vind je het wat te wit worden? Combineer het dan met stijl nummer 4.

Stijl 4: Stoer en natuurlijk

Ben je niet van de tuttels en hou je meer van stoer, puur en natuurlijk? Dan past deze kerst-trend echt bij jou. Kies voor pure en natuurlijke materialen zoals oud hout, dennenappels, stoere takken en combineer dit met zachte rendier-vachten of pluche voor een zacht geheel. Voeg je er eventueel industriële elementen aan toe zoals zwart metaal in lantaarns, dan wordt het nóg stoerder.

 

maisonbelle-kerststijl-natuurlijkstoer-riverdale

Welke stijl spreekt jou aan? Leg de druk niet te hoog op het perfect decoreren van je huis maar ga spelenderwijs aan de slag en doe het met plezier. Geniet er van om het thuis extra gezellig te maken, met familie en vrienden aan tafel is het helemaal af.

handtekening-marije-maisonbelle

Foto’s en producten: Riverdale, te koop bij de dealers.

Deze column is geschreven door Marije Develing voor het ND bijlage Leven December 2016

kerst trends 2016

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *