Kerstdecoratie – styling tips voor je interieur

20 december 2017 Feestdagen,  ND column,  Woonblog - Interieurblog,  

KERSTDECORATIE

De laatste weken van het jaar is het éxtra gezellig om het thuis te versieren voor de kerstdagen. Of je nu kiest voor een kerstboom of andere kerstdecoratie. Vooral de aandacht en tijd met elkaar en de warmte thuis maken deze dagen speciaal.Waar de één het liefst het hele huis omtovert, kiest een ander voor een paar kerstdecoraties. Het kan allemaal. Blijf vooral bij je zelf en volg je eigen stijl, het gaat immers om de gezelligheid. Ik geef je in de blog een aantal tips voor mooie kerstdecoratie.

1. Groen-decoraties

Als alternatief voor een kerstboom zijn groen-decoraties altijd een goed idee. Zet bijvoorbeeld een paar takken in een vaas, leg ze op de schouw en op de kersttafel. Versier het groen met lichtjes, bloembollen en een paar kerstballen.

Helemaal terug van weg geweest is de kerstkrans: maak of koop een krans voor op de voordeur, op de schouw of aan de muur. Puur natuur met besjes en takjes zijn ze al mooi. Je kunt een krans ook als kerstdecoratie versieren met lint, ballen of sterren.

TIP: kies vooraf een paar kleuren en herhaal dit in de styling. Zo blijft het geheel rustig en past alles mooi bij elkaar.

 

2. Kerstster

Eén van mijn favorieten is: de kerstster. Sterren blijven mooi, zeker met het kerstverhaal in de hoofdrol. Ga op zoek naar kerststerren in verschillende soorten en maten. Combineer een aantal sterren met en zonder licht en hang ze boven de eettafel, voor het raam of in een hoek. Het staat extra feestelijk om er een aantal bij elkaar te hangen.

Een blad op tafel met een aantal kaars houders staat prachtig,  leg er als kerstdecoratie nog een paar sterren bij. Zo kan je gericht gaan stylen, bewaar ze voor volgend jaar want de kerstster is tijdloos mooi.

 

kerstdecoratie stolp

 

3. Schatten uit de natuur

Glazen stolpen en vazen zijn ideaal om mee te stylen. Ze zijn te koop bij woonwinkels, tuincentra en huishoudzaken. Kies voor natuurlijke kerstdecoratie als: dennenappels, bessen-takken of een mooi stuk hout. Maak een groep met stolpen op de vensterbank of op een mooi kastje en gebruik ze als vitrine.

Je kunt ook een vaas ondersteboven zetten en gebruiken als stolp. Kunst sneeuw, mos en twinkel-lichtjes maken het helemaal af.

 

kerstgevoel blog

 

Geniet van deze gezellige maand!

Meer leuke en inspirerende woon artikelen lees je in de  blog.

Foto’s: 1. en 2. H&M Home 3. en 4. Riverdale

Deze column is geschreven door Marije Develing voor het ND bijlage Leven 

 

kerst column

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *