Kerst versiering

12 december 2015 D.I.Y. Zelfmakers,  Feestdagen,  Woonblog - Interieurblog,  

December

December is het begin van donkere en koude dagen. Elk jaar vind ik het in deze maand weer een feest om het thuis zo gezellig mogelijk te maken.

Doordat december vaak zo druk is, gaat mijn voorkeur uit naar een rustig en stijlvol kerstinterieur. Veel lampjes, kaarsjes, natuurlijke materialen en – zonder twijfel – een échte kerstboom. Na een uitstapje naar een kunstboom zijn we helemaal genezen. Het gepuzzel van het tak-voor-tak in elkaar zetten, resulteert vaak in een hoop gemopper en de muffe geur van de zolder lijkt maar niet uit de boom te gaan. Dus gaan we weer voor een echte kerstboom. De geur is zo gezellig en met de stofzuiger zuig ik de naalden fluitend op.

Na de zomer komen bij mij de eerste kerstcollecties al binnen. Tegen de tijd dat het december is, heb ik al zoveel mogelijkheden gezien dat ik steeds eerder weet wat ik niet wil.

Laat Kerst hét moment zijn om die mooie dingen met elkaar te delen.

Welke trends en kleuren zien we dit jaar in de kerstversiering?

1. Koper en goud

Koper- en goud zijn razend populair: ideaal om te gebruiken in de feeststyling. Het combineert zo mooi met de warmte van de kaarsjes en natuurlijke tinten. Ik houd van rustige en natuurlijke decoraties, met als toevoeging een beetje glans.

2. Warme en diepe kleuren

De overige kleuren zijn warm en diep, zoals donkerblauw of aubergine, gecombineerd met rustige natuurtinten. Dat staat prachtig met een beetje glans van goud of koper. Kies je liever voor pastels of zilver, dan kan dat natuurlijk ook.

3. Felle kleuren

Houd je van felle kleuren? Kies één contrasterende kleur als eyecatcher en voer deze door in de versiering in huis. Zo wordt het niet te bont.

4. Scandinavisch

Scandinavische interieurs zijn zo geliefd vanwege de natuurlijke materialen, stijlvolle meubels en rustige uitstraling. Uit die trend zien we veel stoer hout, witte accessoires en takken in een vaas, in plaats van een kerstboom. Je kunt een tak versieren met een paar witte sterren of maak zelf kerstversiering uit papier of hout en hang ze op. Wikkel een paar lampjes in een tak voor het twinkeleffect.

5. Veel kaarsen

Veel kaarsjes en een mooi gedekte tafel is traditioneel en zo gezellig. Bontjes en plaids over stoelen en banken zorgen voor een stoere en behaaglijke sfeer.

6. Lieve boodschap

Een leuk idee is om iets persoonlijks aan het diner toe te voegen. Schrijf voor iedereen aan tafel een boodschap op een kaartje of met een krijtstift op een kerstbal. Laat Kerst dan het moment zijn om die mooie dingen met elkaar te delen.

Geniet van de voorbereiding en laat je niet gek maken! ; – )

Marije Develing is eigenaar van Maison Belle in Apeldoorn. Ze is interieurontwerper –en stylist en deelt haar passie voor wonen.

Dit artikel is geplaatst als wooncolumn voor het ND – december 2014

Bron foto: Ikea 

ndcolumndec2014

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *