Keuken metamorfose ND

20 maart 2015 Keuken,  Woonblog - Interieurblog,  

Keuken styling

Gezond eten is een ware trend. Kranten, blogs, nieuwe kookboeken en recepten in de supermarkt wijzen ons erop hoe we gezond en beter kunnen eten. Biologisch, natuurlijk en vooral dat gezond en lekker ook samen kan. Een van mijn goede voornemens in Januari was om meer tijd te besteden aan gezond eten en me te verdiepen in nieuwe en gezonde gerechten.

Ik moet zeggen dat het heerlijk is. Minder suiker, meer puur natuur, we voelen ons fitter en gezonder. Een grote verandering is dat ik nu meer verse producten koop bij speciaalzaak, op de markt of bij de biologische supermarkt. Hoe bewaar je al dat heerlijke voedsel zodat het zo lang mogelijk goed blijft. Als advies kreeg ik hiervoor om weckpotten te kopen zodat alles luchtdicht bewaard kan worden. In onze keuken heb ik pas vier nieuwe planken opgehangen met industriele lampjes. Dat oogt gezellig en  biedt voldoende ruimte voor mijn voorraad weckpotten en glazen flessen. Doordat het zo basic is en je alle mooie natuurkleuren van de noten, rijst, rozen en musli kunt zien geeft het een heel mooi effect. Bovendien hoef ik niet lang te zoeken waar ik het kan vinden omdat het door het glas in een oogopslag in beeld is. De rest van de keuken heb ik eens flink opgeruimd, plastic bakjes werden vervangen door de glazen potten, het servies in de kasten, mooie broodplanken kwamen op het aanrecht en de weckpotten met lampjes staan nu op de keuken-planken. Wat staat dat gezellig!

De weckpotten koop ik bij Ikea, ze hebben zelfs de ringen te koop om oude weckpotten weer luchtdicht te maken. Wil je wat creatiefs met de potten doen? Gebruik ze als cadeau met wat lekkers erin. Hang er een stoer label aan en schrijf er een mooie tekst op. Die labels kan je in de keuken ook aan de potten hangen. Of ga aan de slag met een lettertang en plak er op wat er in zit. Dat geeft een stoer effect. Zo geniet ik nog meer van onze keuken en van het gezonde eten. Natuurlijk komt er ook nog wel eens wat minder gezonds op tafel maar de verandering doet ons goed en dat houden we graag vast.

Neem eens de tijd om je keuken met een kritisch oog te bekijken. Wat staat er in de kasten, wat kan er weg en wat mis je als je kookt? Een keer flink opruimen en opnieuw ordenen van de kasten zorgt voor beter overzicht. Laden zijn fijn in gebruik om je voorraad eten in te zetten. Zet de mooie spullen in beeld en de rest achter gesloten deuren. En vervang de plastic bakken eens door glazen potten, ik ben om!

Foto potten en flessen: Ikea

WOONCOLUMN VOOR HET ND MAART 2015

 

 

NDmaart2015

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *