Keukeninspiratie

8 februari 2012 Keuken,  Woonblog - Interieurblog,  

Keuken opknappen

De keuken wordt de laatste jaren meer en meer gebruikt als een echte leefruimte. In dit centrale punt van de woning gebeurt het allemaal: koken, eten en bijkletsen. Soms is een oude keuken nog goed te gebruiken maar niet echt je stijl. Je kunt de keuken dan opknappen of re-stylen, zonder deze compleet te vernieuwen.
Ik geef een paar handige tips om je keuken betaalbaar te re-stylen.
  1. Deels vernieuwen Vervang het blad op de kastdeurtjes voor een andere kleur en materiaal. Soms is de rest van de keuken nog prima om te laten zitten. Zo blijft de renovatie betaalbaar.
  2. Tegels verven Met tegelverf geef je de achterwand van de keuken een totaal andere sfeer. Verf de tegels in je favoriete kleur of breng kleuraccenten aan door alleen een paar tegels te verven. Kies een kleur die bij de rest van je interieur past. Bijvoorbeeld een stoere betonlook, fris wit of pastel groen.
  3. Kraan Vervang de kraan voor een variant die past bij jouw woonstijl. Modern, klassiek of mat zwart. Een mooi effect.
  4. Handgreepjes Vervang de handgreepjes op de deuren, zo is de stijl van de keuken eenvoudig aan te passen.
  5. Kastjes verven Zijn je keukenkastjes nog goed maar niet mooi van kleur? Kies dan voor het schilderen van de kastjes. Er is speciale verf te koop die goed dekt op de kasten, een goede primer is hier vaak voor nodig. Vraag hiervoor advies bij de verspeciaalzaak.
  6. Plakfolie In een huurwoning mag je niet veel veranderen. Een leuke oplossing is dan om plakfolie te gebruiken. Deze folie is te verkrijgen in verschillende kleuren en dessins. Bovendien kun je ze er zo weer afhalen.

Ik wens je veel succes met de klus.

Blijven lezen?