Kinderkamer inrichten 5 tips

1 maart 2017 Kids,  ND column,  Styling,  Woonblog - Interieurblog,  

Kinderkamer

De komst van een kindje is vaak een heerlijke periode. Het is nieuw, spannend en zo speciaal. Ik vond het heerlijk om met mijn nestje klaar te maken: de babykamer.  Met veel plezier help ik met interieuradvies ook bij het inrichten van de kinderkamer. Natuurlijk wil je voor jouw kleintje het mooiste kamertje wat je kunt bedenken. Maar bij het inrichten van de kinderkamer sta je voor veel keuzes en dat maakt het niet eenvoudig. Ik geef je een aantal tips om het je makkelijker te maken.

Tip 1 – Kies je Stijl

Helaas zijn er nog zoveel kinderkamers te koop waar ik niet warm van word. Vrienden omschreven het: “ het voelde alsof we een kille, strakke keuken gingen uitzoeken”. Maar juist de stijl en sfeer van de meubels maakt zo’n babykamer veel gezelliger. Ga op zoek naar meubels die qua stijl bij je passen en waar je wel enthousiast van wordt. Een mooi ledikantje en een functionele maar mooie commode. En misschien nog wat mooie manden en leuke spulletjes om neer te zetten.

Een originele manier is om oud met nieuw te combineren. Misschien is je oude wieg nog wel bewaard of een oude commode? Is het niet bewaard maar ben je wel gek op die stijl? Er zijn tegenwoordig veel meubels die in de oude stijl gemaakt worden. Zoals dit ledikantje in vintage stijl waarvan het hekje omlaag of eruit kan als je kleintje groter wordt. Geïnspireerd op het ledikant van vroeger maar wel nieuw en comfortabel.

 

scandinavische kinderkamer

 

Tip 2 –  Kleur kiezen

Rustige kleuren zorgen ervoor dat je kleintje weinig prikkels krijgt in de slaapkamer. En dat is fijn voor iedereen. Kies voor zachte pastels, wit of vergrijsde tinten en voeg daar naar wens een accentkleur in een paar accessoires aan toe. Een bijkomend voordeel van een rustige tint is dat je er niet snel op uitgekeken raakt en makkelijker aan te passen is naar de leeftijd van je kindje.

“In deze kinderkamer is gebruik gemaakt van een donker grijze vloer en witte muren. Daar komen de witte meubels prachtig bij uit. Door het lichte hout en oker geel krijgt het kamertje toch een warme sfeer. De pastel kleuren: licht blauw, zacht groen en oud roze zijn toegevoegd in de accessoires. Zo ontstaat er een zacht en rustig geheel.”

 

Tip 3 – Creatief en persoonlijk

De persoonlijke details vind ik bijna het leukste van het stylen van een kinderkamer. Het geboortekaartje aan muur, een quote met je favoriete slaapliedje of je eigen doopjurk aan de kast.

Met een beetje creativiteit maak je het kamertje nog specialer. Hang bijvoorbeeld een stoere tak of buis op om de mooiste kleertjes te tonen. Met mooie dekentjes, het aankleed kussen en accessoires voor op een plank aan de muur maak je het kamertje helemaal af. ” Hang de mooiste kleertjes op en zet schoentjes, knuffels en mooi speelgoed op een pronk plek.”

 

Babykamer ideeen interieurblog

 

Tip 4 – Doe het zelf

Schilder het kamertje met verf op waterbasis en zorg voor goede ventilatie. Ga je aan de slag met het opknappen van oude meubels? Kies dan matte verf op waterbasis, dat werkt prettig, droogt snel en ruikt niet. Je zult zien dat je straks trots bent op het resultaat van je werk.  

Laat je vooraf goed informeren door de kraamzorg aan welke veiligheidseisen de meubels moeten voldoen. Dan kan je daar rekening mee houden in bekleding of de meubels daarop aanpassen.

 

Tip 5 – Meegroeien

Voor dat je het weet groeit je kleintje de wieg of het ledikant al uit en sta je de kamer weer opnieuw in te richten. Met een rustige basis in kleuren en materialen zijn een paar aanpassingen vaak al voldoende. Dat geeft rust en gezelligheid in huis.

Slaap lekker, kleintje…

 

Meubels en producten te koop bij www.grasonderjevoeten.nl

Deze column is geschreven door Marije Develing voor het ND bijlage Leven Maart 2017

column kinderkamer inrichten

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *