Nieuwe kindermeubels bij Ikea

30 maart 2016 Kids,  Woonblog - Interieurblog,  woonnieuws,  

Kindermeubels

Menig ouders zal het herkennen: mooie en betaalbare kindermeubels die zijn er niet zo veel. Tijdens het geven van interieuradvies bespreek ik vaak de speelplek van de kinderen . Vooral als ze klein zijn spelen ze graag bij je in de buurt, in de woonkamer of in de keuken als jij aan het koken bent. Dus geef ze daar ook een fijn plekje voor, dat zorgt ervoor dat jij en je kind meer genieten van het huis.

Onze tieners hebben inmiddels hun eigen domein in hun slaapkamers, met moeite krijg ik ze nog beneden. Dus geniet er extra van als ze nog zo lekker om je heen dreutelen op een vrije dag. Ikea komt in april met een complete, nieuwe serie kindermeubels en ze zijn leuk! Deze FLISAT serie is ontworpen naar traditionele Scandinavische kindermeubels en speelgoed. Die mooie Scandinavische sfeer, licht dennenhout met een paar gekleurde accenten. Leuk op de kinderkamer maar ook zeker voor een mooie kinderhoek in de woonkamer. In de serie vinden we een meegroei bureau, die in hoogte te verstellen is. Daarbij een kruk, opbergkar, boekenhouder en prachtig houten poppenhuis. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. 

Hier maak je toch met liefde een hoek in huis voor vrij? Kijk mee en laat je inspireren.

 

ikea kinderkamer

Kinder bureau

Het FLISAT Bureau is in verschillende hoogtes in te stellen. Het doet mij denken aan een traditionele tekentafel. Leuk voor speelgoed maar ook ideaal met de rol papier bij de hand. Het hout geeft echt de Scandinavische sfeer maar je kunt het natuurlijk ook naar eigen stijl behandelen. Met een lak of een dekkende verfkleur. Mochten de meubels na verloop van tijd erg beschadigd zijn dan schuur je ze weer op voor een nieuwe ronde. De krukjes zijn ook ideaal als stoeltje bij de salontafel of als bijzettafeltje te gebruiken.

Kinderboeken

Lezen is goed, lezen is gezellig! Maar waar laat je ze? Boeken en tijdschriften in het rek zorgen voor een opgeruimder huis. Handig voor de kinderboeken maar ik zie hem ook wel staan met een serie woon tijdschriften bij de bank.

 

maisonbelle-ikea-flisat-poppenhuis

Poppenhuis

Het poppenhuis is heerlijk voor je kleintje, met de meubeltjes en poppetjes kunnen ze hun fantasie helemaal kwijt. Zet het in de speelhoek of hang het aan de muur. Dit poppenhuis is ook erg leuk te gebruiken als letterbak aan de muur. Bijvoorbeeld boven een bureau met boekjes en tekenspullen of op de kinderkamer met foto’s of ander leuke spulletjes.

 

Opbergen

Een blokkenkar blijft leuk om lekker mee te spelen, de kinderen vervoeren hun knuffels en favoriete speelgoed door het hele huis en tuin. Aan het eind van de dag doet hij dienst als opberg-kist voor het speelgoed en het huis is zo weer netjes. In de FLISAT meubels zitten houders voor de TROFAST opbergdozen zodat speelgoed en losse spullen goed opgeruimd kunnen worden.

Wij zijn enthousiast, vanaf april verkrijgbaar bij Ikea.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *