Kledingrek slaapkamer

22 februari 2019 Lifestyle,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Wasrek

Als moeder, ondernemer én interieur-stylist loop ik ook wel eens tegen praktische dingen aan in huis. Bijvoorbeeld de was; waar laat ik deze maanden toch al die was binnen te drogen? Ons huis is niet groot en de wasmachine en droger staan in een gesloten kast in de hal maar er is geen bijkeuken…

Zodra het mooi weer wordt staan hier de deuren naar buiten open en hang ik de was graag buiten. Onze tuin is wel heel groot dus eigenlijk hangt het dan niemand in de weg. Juist voor de winter periode ging ik op zoek naar een praktische maar ook stijlvolle oplossing voor het wasgoed in huis. Ik schreef er al eerder over in mijn maandelijkse woon-column voor het ND.

Vaak hangt de was in de badkamer over de verwarming of ’s avonds nog wel eens in de woonkamer bij de houtkachel. Maar zodra dat teveel wordt ben ik niet blij want ik vind het zo ongezellig staan! Onze slaapkamer is beneden en grenst aan de hal met onder andere die wasmachine en droger. Dus uitwijken naar de slaapkamer is een optie. Dan is de was in ieder geval uit beeld en de slaapkamer is ruim genoeg voor een compact wasrek / kledingrek en het kan hier overdag prima drogen. Dus ging ik op zoek naar een passend wasrek die er ook nog eens mooi uitziet want het oog wil ook wat…

wasmand brabantia

kleding drogen

Kledingrek

Gelukkig bleek dat ik niet de enige ben die het lastig vond om een mooi wasrek en droogplek te vinden. Met deze vraag zijn ze bij Brabantia  aan de slag gegaan! Het huishouden moet praktisch zijn maar wordt toch een stuk leuker als hiervoor ook stijlvolle oplossingen voor bedacht worden. Een compleet nieuwe serie: Linn is speciaal hiervoor ontworpen. Denk aan mooie en handige oplossingen voor wassen en drogen. Van opvouwbare wasmand  tot stijlvol wasrek en handige kledinghangers. Kledingrek Linn is  een multifunctioneel rek waar je de kleding aan kunt drogen, hangen of organiseren. Ik was om! De bekende ‘stoel-met-stapel-kleding’ verdween en er werd ruimte gemaakt voor wasrek Linn.

Ik nam contact op met Brabantia en koos de kleine, witte variant, die mooi wegvalt bij de witte kastdeuren en gordijnen. Ik moet zeggen dat ik de zwarte ook geweldig mooi vind maar die werd te aanwezig in deze ruimte.

wasrek blog

kledingrek blog

Het pakket werd binnen een paar dagen door de post bezorgd en ik kon aan de slag. De losse onderdelen zet je zelf in elkaar, daar had ik wat moeite mee omdat ik de handleiding niet had gezien… Dus als je de handleiding volgt zal het vast heel eenvoudig zijn. ; )  Ik had van te voren niet gezien dat het wasrek zo hoog is. Maar ook hier is over na gedacht: dat is dus ideaal om kleding onder elkaar te hangen of om een dekbedovertrek over het rek heen te hangen. Niks hangt op de grond zoals meestal wel het geval is.

Ik droog aan het rek voornamelijk truien en blouses aan de kledinghangers, meestal hoeven ze hierna niet eens meer gestreken te worden. Na het drogen gaan ze de kast in en we hangen de kleding aan het rek die we de dag daarna weer aan doen. Zo ziet de slaapkamer er toch opgeruimd uit en het wasrek oogt als een luxe walk-in-closet. Dus een dikke aanrader! Ik vind het wasrek zo mooi dat ik het ook een prachtig meubelstuk vind als kapstok in de hal. Een mooie kapstok vinden is niet eenvoudig, daar is dit kledingrek een uitkomst voor. Zelfs je schoenen zet je eronder op de rekjes die in hoogte verstelbaar zijn.

wasrek linn brabantia review

 

Review wasrek Linn Brabantia

Voordelen

  • Eindelijk een mooi en handig wasrek.
  • Kleding kan drogen aan hangers maar ook eronder aan het rek: veel ruimte.
  • Dit model is compact en smal dus neemt weinig ruimte in.
  • De wasmand is mooi en kan na gebruik plat opgeruimd worden.
  • het rek is verkrijgbaar in zwart en wit en in twee verschillende maten.

Nadelen

  • Let erop dat het rek wel hoog is, je hebt daar wel de ruimte voor nodig.
  • Het rek wordt plat in doos geleverd en moet je zelf nog in elkaar zetten.
  • Verder geen nadeel te verzinnen!

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Het wasrek te koop op de website van Brabantia maar ook in de speciaalzaak en webshop.

Meer interieur tips en woon inspiratie vind je in de woonblog van Maison Belle. Ben je benieuwd naar de rest van onze slaapkamer? Lees dan de blog over de slaapkamer restyling, daar staat dus nu dit mooie wasrek bij!

In samenwerking met Brabantia. Foto’s en tekst: Maison Belle

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *