Kleur je interieur!

23 januari 2014 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Kleur in huis

Kleur, soms heb ik daar spontaan behoefte aan! Het zit dan ineens in mijn hoofd. Een bepaalde kleur blijft maar hangen en waar ik het vandaan heb dat weet ik vaak niet.

De kerstversiering is inmiddels toch echt opgeruimd en we zijn begonnen met een nieuw, fris jaar voor ons. Voor mij weer een moment om de nieuwste trendkleuren en wooncollecties te gaan bekijken en nieuwe inspiratie op te gaan doen voor de interieurs van mijn klanten. Dagelijks bekijk ik voor mijn werk de mooiste interieurs live, in woonbladen of op internet. Wat een feest!

Hoog op het lijstje staat een warme en knusse sfeer in huis totdat we in het voorjaar de deuren weer open zetten. Kleur zorgt voor een goed humeur dus de pervecte periode om aan de slag te gaan met kleur in huis. Hoe gebruik je kleur het best in je interieur? Ik heb een aantal praktische tips op een rij gezet:

  • Stel een kleurenpalet samen in de basiskleuren van je huidige interieur (muren, vloer, bank enz.) en voeg daar maximaal 3 seizoens-kleuren aan toe. Zorg voor rustige basiskleuren en gebruik kleur in de accessoires, die kan je makkelijker aanpassen. Heb je veel zin in een gekleurde muur? Kies een niet te grote muur uit om de kleur te geven, die schilder je met een roller makkelijk weer over zonder dat je het hele huis hoeft te doen.
  • Bekijk kleurstalen in de bouwmarkt of verfwinkel en zoek er een paar uit waar jou favoriete kleur in zit. De kleuren op de kaartjes lopen van licht naar donker, dat maakt het makkelijker om accessoires te vinden. Weet je niet welke kleur je mooi vindt? Kijk eens in je kledingkast of er een kleur uitspringt. Of doe inspiratie op in de nieuwe collecties van kledingwinkels en gebruik die kleur die je aanspreekt.
  • Kies niet teveel felle kleuren maar ga op zoek naar verschillende tinten van een kleur, zo wordt het resultaat veel mooier. De uitverkoop geeft genoeg ruimte om eens te snuffelen naar een persoonlijke serie woon-accessoires die je echt aanspreken. Dus zet je ogen open en let eens op de prachtige kleuren om je heen, zo komen wij deze winter maanden wel door.

Wooncolumn voor het ND januari 2014

Bron foto: Flexa

kleurinjeinterieur

Blijven lezen?